Haberler

Edirne 2015 genel seçim sonuçları, Edirne geneli (7 Haziran)

Edirne 2015 genel seçim sonuçları açılan sandık sayısının artmasıyla birlikte şekillenmeye başladı. Edirne geneli seçim sonuçları ve ilçelere ayrılmış oy dağılımına göz atmak için seçim sayfasına ulaşabileceğiniz link ve bölgede geçmişe dönük seçim analizi..

Edirne 7 Haziran seçim sonuçları. 2015 Edirne ili genel seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan tabloya göre hangi parti Edirne'den kaç ismi TBMM'ye gönderdi ? Partilerin oy oranları, milletvekili çıkaran partiler ve milletvekili isimleri, seçim sonrası uzmanlardan yorumlar, bölgeden son dakika haberler, kısacası Edirne 2015 seçimleriyle ilgili tüm detaylar haberler.com adresinde. 

6 YILDAN BU YANA YAPILAN SEÇİMLER.. 

Edirne seçim sonuçları Türkiye'de sonucu en çok merak edilen iller arasında yer alıyor. Sınır ilimizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin üstünlüğü göze çarpıyor. 2009 yerel seçimlerinde CHP %57,1 oy ile seçimleri kazandı. 2010 Anayasa Referandumu'nda %26,53 EVET oyuna karşılık Edirne'den %73,47 HAYIR oyu çıktı. Önceki genel seçimlerde (2011) Cumhuriyet Halk Partisi %51,68 oy oranına sahip olurken Kemal Değirmendereli ve Recep Gürkan isimlerini Ankara'ya gönderdi. Buna karşılık Ak Parti %30,4 oy ile bölgeden 1 milletvekili çıkarmayı başardı. Edirne'den Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Milletvekili olarak Ankara'nın yolunu tuttu.  

Edirne bölgeleri ve detaylı seçim sonuçları; 

EDİRNE  
ENEZ  
HAVSA  
İPSALA  
KEŞAN  
LALAPAŞA  
MERİÇ  
SÜLOĞLU  
UZUNKÖPRÜ 

Edirne geneli seçim sonuçları ve Türkiye Geneli seçim grafikleri için linke tıklayınız.  

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title