Haberler

Siyasi Partilerden Teröre Karşı Birlik Mesajı

Bursa'da siyasi partilerin il başkanları, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla son günlerde artan terör olaylarını lanetledi.

Bursa'da siyasi partilerin il başkanları, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla son günlerde artan terör olaylarını lanetledi.

Son günlerde artan terör saldırılarına karşı bir araya gelen Bursa'daki siyasi partilerin il başkanları basın açıklaması yaptı. Toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, DSP Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül, SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ve DP Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım katıldı. Bursa'daki siyasi partilerin il başkanları ortak karar alarak terörü lanetledi. Son günlerde artan terör olaylarına karşı bir araya geldiklerini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Ülkenin bütünlüğüne yönelik terör hareketliğinin lanetlenmesi, bu tür yaklaşımlar karşısında siyasi partiler olarak beraber olduğumuzu göstermek istedik. Bu toplantı siyasi partilerin çözüm teklifi şeklinde değil. Her partinin görüşleri ve fikirleri var. Biz terör karşısında birliğimizi, beraberliğimizi ifade etmek için yazılı metin hazırladık" dedi.

Siyasi partilerin il başkanları olarak terör olaylarını lanetlemek için bir araya geldiklerini belirten CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, "Bursa'da terör örgütüne karşı sinerji oluşturmak istedik. Güney ve Doğu Anadolu dernekleri 'Anadolu federasyonu' altında birleşerek basın açıklaması yaptı. CHP Bursa İl Başkanı olarak diğer siyasi partili il başkanları arkadaşlarıma böyle sinerjinin gerekli olacağı konusunda hemfikir olduk" ifadelerini kullandı.

Teröre terörün diliyle cevap verilmesi gerektiğini ifade eden BBP Partisi Bursa İL Başkanı Ömer Ünsal, "Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır. Bozmaya cesaret de edemeyecek. Bizim birliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Böyle olduğumuz sürece Türkiye kazanacaktır" şeklinde konuştu.

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş ise, herkese birlik ve beraberlik mesajı vermek istediklerini söyledi.

Toplantı sonrası Bursa'daki 7 siyasi il başkanı ortak karar aldı. Yapılan yazılı açıklamada, "terör, affedilemez bir insanlık suçudur. 1984'ten bu güne 7 bine yakın şehit, 6 bine yakın can kaybı ve on binlerce insanımız yaralandı. Geçtiğimiz günlerde kutladığımız ramazan bayramını hiçe sayan terör örgütü çocukları katledecek kadar canileşmiştir. Terör örgütü, insanlık tarihinin hiçbir döneminde emellerine ulaşamadığı gibi bugün de ulaşamayacaktır. Hiçbir ideoloji bir çocuğun ve annenin göz yaşlarından değerli değildir. Ortak basın açıklamasında siyasi farklılığı kenara bırakarak, parti farkı gözetmeksizin terörün çözümü konusunda el ele verdik. Teröre karşı çözüm yolları üreterek tedbir alınması konusunda elimizi taşın altına koyuyoruz. Bir asır öncesinde olduğu gibi çağrıda bulunuyoruz: 'Gelin yine birlik olalım. Teröre çözüm bulalım' diyoruz. Boşa geçirilecek zaman yoktur. Bize düşen görev, huzuru ve güveni tesis etmektir. Gaziantep'te yaşanan son terör olaylarında hayatını kaybeden sivil vatandaşlara ve Uludere'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz" denildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Yıldırım Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title