Haberler

Siverek'te Çiftçilerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen programda çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen programda çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı.

Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, ilçedeki 7 bin çiftçinin sorunları görüşüldü. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yakımcısı Ferhat Şelli, Bakanlık bürokratları, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile çok sayıda köy muhtarı ve vatandaşlar katıldı. Müsteşar Yakımcısı Ferhat Şelli, Siverek ilçesine çiftçilerin sorunlarını dinleyip çözüme kavuşturmak amacıyla geldiklerini ve çiftçilerin sorularına cevap vermek için burada olduklarını belirterek, çiftçilerin sorunlarını çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Söz alan çiftçiler, hayvancılıkla ilgili sorunlarını dile getirdiler. Özellikle küpe sorunu, sulama göleti ihtiyacı olduğunu belirten çiftçiler, diğer ilçelere göre daha pahalı elektrik kullandıklarını söylediler. Çiftçiler, geciken desteklemelerin ne zaman ödeneceği, et ve süt üretim tesislerinin kurulmasını, bölgede ihtisaslı besi organize sanayi bölgesinin kurulmasını istediler.

Çiftçileri dinleyen Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, "Bölgedeki hayvan küpesi sıkıntısının giderilmesi için Sayın Bakanımızla görüşeceğiz. Yatırımlar konusunda artık bakanlığımız yatırım yapmamakta. Et ve süt ürünü tesisi yapmak isteyen girişimcilere Bakanlık olarak yüzde 65 hibe kredi vereceğiz. Çiftçilere elektrik kullanımında kolaylık sağlamak için bölgede özelleşmeye giden TEDAŞ ile yapılan görüşmelerde ise çiftçilere üç seçenek imkanı sunuldu. Siverek'e ihtisaslı hayvan organize sanayisinin kurulması için de özel bir kararnameyle sorunu çözdük, bir hafta içinde neticeyi alacağız" dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, talepleri Başbakana ilettiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

"İşin uzmanlarıyla yaptığımız görüşmelerde Siverek ovasının kot farkı çok yüksek olduğu için şu anda sulama projesine alınmamış. Sulama projesine alınan bölgelerdeki çalışmalar az masrafla olduğu için tercih oralarda kullanılmış. İlerdeki dönemlerde sulama giden yerlerden elde edilecek gelirle Siverek ovası da sulama kapsamına alınabilir. Şu anda Siverek'te sekiz sulama göleti projesi hayata geçirildi. Şu an yapım çalışmaları devam ediyor, konuyla ilgili olmasa da buradan müjdelemek istiyorum. Adalet Bakanlığı'yla yaptığımız görüşmeler sonunda Siverek'e yeni bir adalet sarayı yapımı için söz aldık. İnşallah 2014 yılı yatırım programına alınır."

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, toplantının yararlı olduğunu ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kasım Gülpınar Ferhat Şelli Şanlıurfa Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title