Haberler

Sivas: Sivasspor, Beşiktaş Maçı İçin İstanbul'a Gitti

Turkcell Süper Ligi'nin 13. Haftasında Beşiktaş ile Deplasmanda Karşılaşacak Olan Sivasspor, Bu Maç İçin İstanbul'a Hareket Etti. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş Maçından 3 Puanla Ayrılmayı Hedeflediklerini Söylerken, Futbolcular İse Teknik Direktörlüğe Getirilen Uygun'un, Takıma Canlılık ve Güç Kazandıracağını Söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak olan Sivasspor, bu maç için İstanbul'a hareket etti. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş maçından 3 puanla ayrılmayı hedeflediklerini söylerken, futbolcular ise teknik direktörlüğe getirilen Uygun'un, takıma canlılık ve güç kazandıracağını söyledi.

Beşiktaş maçının hazırlıklarını bugün yaptığı tek çalışma ile tamamlayan Sivasspor, bu karşılaşma için Genel Koordinatör Faruk Taşseten'in kafile başkanlığında İstanbul'a hareket etti. Sakat olan Hayrettin ile Ali Eren, Kırmızı-beyazlılar'ın Beşiktaş maçı kadrosunda yer almadı. Akşam saatlerinde Kayseri'den uçakla İstanbul'a gidecek olan Kırmızı-beyazlı ekip, Sürmeli Otel'de kampa girecek. Sivasspor, yarın da Beşiktaş'ın tesislerinde bir çalışma yapacak.

Bu arada yolculuk öncesi açıklama yapan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş deplasmanına 3 puan almak için gittiklerini söyledi. Teknik direktörlüğe getirilmesinden sonra arka arkaya 4 önemli maç yaparak, ilk yarıyı tamamlayacaklarını kaydeden Uygun, şunları söyledi:

"Fenerbahçe maçını oynadık. Bundan sonra Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray ile önemli maçlarımız var. Dolayısıyla önemli ikinci maçımız olan Beşiktaş maçını deplasmanda oynuyoruz. Ligde inişli çıkışlı grafik sergilemesine rağmen Beşiktaş, güçlü bir takım. Zor bir maç olacak. Takım halinde, taktiksel anlamda bu maça en kısa zamanda hazırlanmaya çalıştık. Salı günü Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçının yorgunluğunu atmak ve Cumartesi günü de lig maçının mücadelesini vermek zor olacak, ama benim takımımdaki arkadaşlarım şu anda ona hazır durumda. Ben buna inanıyorum. Oraya puan almak için gidiyoruz. Eğer bunu başarırsak moral ve motivasyon anlamında ligde hedeflediğim 22 puana yaklaşmış olacağız."

Sakatlığı olan futbolcularının bulunduğunu, ancak bu oyuncuların yerine çıkacak futbolcuların, arkadaşlarının eksikliğini hissettirmeyeceğini de kaydeden Uygun, "Sakatlığın bir şey teşkil edeceğini düşünmüyorum. Onların yerine oynayacak arkadaşlar da onların yerine getireceği özveriyle mücadele edecektir. Sakatların da bu hafta itibari ile düzeleceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

"EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERMEK ÜZERE ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK"

Kupa maçında taktiksel ve bireysel hata yaptıklarını, ancak Beşiktaş maçının hazırlıklarında bu hataları gidermek için çalıştıklarını ifade eden Uygun, "Eksikliklerimizi gidermek üzere çalışmalarımızı yaptık. En kısa zamanda da benim istediğim ve arzuladığım Sivasspor meydana gelecektir" dedi.

Hedefledikleri 22 puanın hatırlatılması üzerine Uygun, ligin ilk yarısının bitimine kadar en az 4 puan almayı arzuladıklarını belirterek, "4 puanı aldığımız takdirde istediğim moral ve motivasyona ulaşmış olacağım. Son maçlarda da 6 puan almak istiyorum" diye konuştu.

Bülent Uygun, Beşiktaş karşısına farklı bir taktikle çıkacaklarını da söyleyerek, "Eski hocamız genelde 3'lü defans oynamayı tercih ediyordu. Ben ise 4'lü defans dediğimiz oyun tekniğini tercih etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş maçından umutlu olduklarını belirten Sivassporlu futbolcular İlhan, Balili ve Kaptan Servet, Bülent Uygun'un teknik direktörlüğe getirilmesi ile güç kazandıklarını ifade etti. Beşiktaş maçının zor olacağını, ancak maçı kazanmak istediklerini söyleyen İlhan, çok zor bir periyoda girdiklerini kaydederek, "Beşiktaş, Trabzon ve ardından Galatasaray maçları bizim için önemli maçlardır. Bunlardan puan veya puanlar çıkarabilirsek, bizi daha iyi günler bekliyor. Biz Sivasspor takımı olarak inanıyoruz. Kan değişimi de oldu. Puan alıp, mutlu bir şekilde Sivas'a dönmek istiyoruz" dedi.

Bülent Uygun'un teknik direktörlüğe getirilmesi ile ilgili olarak ise İlhan, şunları söyledi:

"Bülent hoca bizim içimizden olan biriydi ve bizleri çok iyi tanıyordu. Bence çok iyi kan değişikliği oldu. Onunla bu işi başarabileceğimize inanıyoruz."

Golcü futbolcu Balili ise, kupa maçında Fenerbahçe karşısında sergiledikleri oyunu Beşiktaş karşısında da sergilemeleri durumunda bu maçı mutlaka alabileceklerini belirterek, "Beşiktaş maçı çok zor olacak. Çok iyi ve büyük bir takım. Bizim de puana ihtiyacımız var. Biz mücadele ve savaş vererek, 3 puan almayı istiyoruz" dedi.

Bülent Uygun'un teknik direktörlüğü getirilmesinin üzerlerinde olumlu bir etki gösterdiğini de ifade eden Balili, "Yeni hoca geldi ve son olarak yaptığımız Fenerbahçe maçında gücünü gösterdi. Mağlup da olsak önemli değildi, ama çok iyi oyun sergileyerek, güzel bir mücadele verdik. İnşallah Beşiktaş karşısında da aynı şekilde oynarız ve maç yüzde yüz bizim olur. 3 puan için gidiyoruz, ama en azından 1 puanla dönmeyi de istiyoruz" dedi.

Sivasspor kaptanı Servet Çetin de, ligin bitimine kadar zor bir periyot içerisinde olacaklarını belirterek, "Önümüzde Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray ile zorlu maçlarımız var. Amacımız bu maçlardan toplayabileceğimiz kadar puan toplayıp, ligde iyi bir konum almaktır. Aslına bakarsanız kadromuzda kaliteli oyuncu sayımız fazla. Bir tek bunu sahaya yansıtamıyoruz. Zaman zaman yansıtıyoruz, ama neticeyi etkileyemiyoruz. İnşallah bu Beşiktaş maçı ile bir çıkışımız olur ve bir an önce rahat bir konuma geliriz" dedi.

Servet, Bülent Uygun'un teknik direktörlüğe getirilmesi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Kendisi menajer iken de takım için elinden geleni yapıyordu. Hocalıkta da öyle. Çok hırslı. Bu hırsını bizlere ve takım arkadaşlarıma yansıtacaktır. Biz de ona sahip çıkarak, inşallah başaracağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title