Haberler

Sivas İhh Svaziland'da Ramazan Paketi Dağıttı

Sivas İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince Sivas'ta toplanan bağışlarla temin edilen ramazan kumanyaları Svaziland'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sivas İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince Sivas'ta toplanan bağışlarla temin edilen ramazan kumanyaları Svaziland'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sivas İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Sivas'tan topladığımız bağışlarla Svaziland'da Afrikalı kardeşlerimize ramazan kumanyası dağıtımı yaptık. 114 yardım paketini bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Buralarda yapılan yardım faaliyetleri, Türkiye ile Afrika'nın kaynaşması ve yakınlaşması için büyük bir önem taşıyor." dedi.

Ülkedeki yardım çalışmaları kapsamında, Ezulvini İslam Merkezi'nde eğitim gören öğrencilere ramazan paketi dağıtıldığını aktaran Çakmak, "Bu medresede hafızlık ve dini eğitimi gören birçok öğrenci var. Bu öğrencilere destek olmak bizim için çok sevindirici." diye konuştu.

Organizasyon kapsamında Svaziland'a gelen Genç iHH Koordinatörü Mehmet Gündüz, vakıf olarak 105 farklı ülkede ramazan dolayısıyla yardım faaliyetleri yürüttüklerine işaret ederek şöyle konuştu:

"Üç kişilik bir ekiple Afrika'daki Müslüman kardeşlerimizle ramazan ayını karşılamaya geldik. Sivas İHH Başkanı Ahmet Çakmak ve Sivas'taki bağışçılarımızdan Mehmet Kurt ile ramazan kumanyalarımızı dağıttık. 571 adet Johannesburg'ta ve 114 adet Svaziland bölgesinde dağıtım yapacağız. İlk durağımız Svaziland oldu. Burada ilk olarak Mpaka kampında bulunan 22 aileye dağıtım yaptık. İç savaş yüzünden ülkelerinden kaçan ve 6 yıldır burada yaşayan Burundi, Kongo, Ruanda ve Somalili Müslümanlarına dağıtım yaptık. İkinci gün de Ezulvini İslam Merkezi Medresesi'nde 32 aileye ve son olarak da Domuz Tepesi'nde 60 aileye yardım yaptık."

Mısır unu, pirinç, yağ, şeker, çay, bakliyat ve kıyafetten oluşan yardım paketleri, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

1,5 milyon nüfuslu ülkenin yaklaşık yüzde 10'u Müslümanlardan oluşuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çakmak Afrika Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title