Haberler

Kırmızı listede bulunan Arap tavşanı Şırnak'ta görüntülendi

Güncelleme:

Şırnak'ta, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından türünün tehlike altında olmasından endişe duyulduğu gerekçesiyle kırmızı listede yer alan Arap tavşanı görüntülendi. Aslında tavşanlarla hiçbir alakası olmayan hayvanın tavşan gibi kulakları, kanguru gibi ayakları sincap gibi tüylü kuyruğu ve fareye benzer bir gövdesi var.

Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde çobanlık yapan Abdullah Babat, akşam saatlerinde hayvanlarını ahıra kapattıktan sonra evinin yolunu tuttu. Dönüş yolunda Arap tavşanına rastlayan Babat, cep telefonu ile hayvanın fotoğrafını çekti.

"ACELEYLE FOTOĞRAFINI ÇEKTİM"

Babat, "Akşamüzeriydi hava kararmıştı. Hayvanlarımın yemini verdikten sonra hayvanları içeri alıp ahıra kapattım. Kapıyı kilitleyip eve doğru yol aldım. El feneriyle ilerlerken farklı bir hayvanın yaklaştığını gördüm. Tavşan gibi kulakları, kanguru gibi ayakları sincap gibi tüylü kuyruğu ve fareye benzer bir gövdesi vardı. Aceleyle fotoğrafını çektim, sonra kaçıp gözden kayboldu" dedi.

"ASLINDA TAVŞANLARLA HİÇBİR AKRABALIĞI YOK"

Dicle Üniversitesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar ise Arap tavşanının farklı isimlerle bilindiğini söyledi. Prof. Dr. Satar, "Arap tavşanı, Orta Anadolu Bölgesi ve Batı Anadolu Bölgesi ovalarıyla Doğu Anadolu'nun yayla ve steplerinde görülür. Arap ülkelerinde özellikle Suriye'de avlanılıp yenildiği biliniyor. 25 kadar türü olan Arap tavşanlarının aslında tavşanlarla hiçbir akrabalığı yoktur. Türün soyunun tehlike altında olmasından endişe duyulduğu hakkında IUCN'nin (Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) kırmızı listesinde yer almaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Uludere Şırnak Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

QQ:

kendilerinden bıktık bide tavşanları geldi. vurun şunları yaaa. . . .

9
3
yanıtYanıtla
MALATYA44:

YAZ AYINDA MALTYANIN HANGİ KÖYÜNE GİDERSEN GİT AKŞAM BİRSÜRÜ GÖRÜRSÜN. bİZDE BU HAYVANA CARDIL DERLER

5
4
yanıtYanıtla
korkmaz çakar:

doğru dersin toprağım bizim oralarda dolu bundan

yanıt1
yanıt2
yalan atma malatyalı:

bu hayvan öz be öz elazığ hayvanıdır. malatyada varsa da bizim oradan kaçmıştır malatyaya. malatyada kayısıdan başka bir şey yok

yanıt0
yanıt6
Gümüşhanalı:

Bizim memlekette hep vardı bu hayvandan. Gökçekemeni diyoruz.

2
2
yanıtYanıtla
İzmirli:

Davşan bu

0
4
yanıtYanıtla
erdem:

kedidir o kedi kedidir o kedidir o kedi :D

0
2
yanıtYanıtla
Yahya:

Pokemonlu ünlü Pikachu’nun fotosunu çekmiş ;))))))

2
0
yanıtYanıtla
adanahindistanbursa:

suriyelilerle birlikte sınırı geçmiştir şaşırmaya gerek yok

1
0
yanıtYanıtla
hamdi:

2009 da ben de Şırnak''ta askerlik yaparken bu hayvandan iki tane gördüm. akşamları çıkardı.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title