Haberler

Şırnak'ta Düşen Helikopter Neden Alçaktan Uçuyordu?

Güncelleme:

Şırnak'ta 13 askerimizin şehit olduğu helikopterin bölge sınıra yakın olduğu için saldırı riski göz önünde bulundurularak alçak irtifada uçtuğu ortaya çıktı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü, 13 asker şehit oldu. Olayda en çok akıllara takılan soru "Helikopter neden alçak uçuyor" sorusuydu. Güvenlik uzmanları "Şırnak Şenoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle, o bölgedeki helikopterlerimiz genelde yüksek irtifada uçmazlar. Roketatar veya füze ile saldırı riski her zaman mevcuttur." yorumunu yaptı.

"SALDIRI RİSKİ NEDENİYLE ALÇAKTAN UÇUYORDU"

Güvenlik uzmanlarının kazaya dair değerlendirmesi şöyle:

"Şırnak Şenoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle, o bölgedeki helikopterlerimiz genelde yüksek irtifada uçmazlar. Sınırın diğer tarafındaki bölge terör örgütünün kullandığı bir bölge olduğundan dolayı roketatar veya füze ile saldırı riski her zaman mevcuttur. Kaza akşamı helikopter Şırnak'tan kalkarak Şenoba'ya geliyor. Şenoba'da komutanların da arasında bulunduğu personeli alıp havalandıktan yaklaşık üç dakika sonra da kaza meydana geliyor. Şırnak'ın Şenoba bölgesinde bir askeri helikopterle saat 19:40 itibarıyla irtibatın kesildiği bildirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düştüğü belirtildi.

NEDEN ALÇAKTAN UÇUYORDU?

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Güvenlik uzmanlarının kazaya dair değerlendirmesi şöyle: "Şırnak Şenoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle, o bölgedeki helikopterlerimiz genelde yüksek irtifada uçmazlar. Sınırın diğer tarafındaki bölge terör örgütünün kullandığı bir bölge olduğundan dolayı roketatar veya füze ile saldırı riski her zaman mevcuttur. Kaza akşamı helikopter Şırnak'tan kalkarak Şenoba'ya geliyor. Şenoba'da komutanların da arasında bulunduğu personeli alıp havalandıktan yaklaşık üç dakika sonra da kaza meydana geliyor"

ENKAZDA İNCELEME SÜRÜYOR

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin enkazında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.

Şenoba beldesinde düşen Cougar tipi askeri helikopterin enkazında uzman ekiplerce inceleme yapılıyor. Enkazın bulunduğu Hezil Çayı mevkisine gelen jandarmaya bağlı olay yeri inceleme ekipleri, enkaz ve çevresinde çalışma yürütüyor.

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında düşen helikopterin enkazı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri arasında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uludere Şenoba Irak Güncel Haberler

title