Haberler

Şırnak: Silopi Add Derneği'nden "türklük" Konferansı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Türklük ve Türkiyelilik" konulu konferansa yoğun ilgi gösterildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Türklük ve Türkiyelilik" konulu konferansa yoğun ilgi gösterildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nce (ADD) Koç İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen sinevizyon destekli konferansa, Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Sait Kunur, askeri erkan, ADD üyeleri, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan ADD Silopi Şubesi Başkanı Dündar Kesik, "Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında Türkiye coğrafyasında yaşayan insanlar emperyalizme karşı omuz omuza savaşmış ve kader birliği yapmışlardır. Nitekim, bu sürecin bir sonucu olarak 1924 Anayasası'nda 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka Türk milleti denir' hükmüyle ortak bir milletin ifadesi vurgulanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde yer alan Atatürk ilkelerinden biri olan milliyetçilik ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel felsefesi, harcı ve motorudur. Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine yapılan saldırı çerçevesinde, milliyetçilik ilkesi ve Anayasa'da tanımlanan Türk milleti kavramlarına da açık bir saldırı görülmektedir. Bu saldırının en son şekli, yapay bir kavram olarak ortaya atılan Türkiyelilik söylemidir. Türkiyelilik kavramının gündeme getirilmesiyle yapılmak istenen; ulusu etnik, mezhepsel ve dini cemaatlere bölmek, ardından anayasal tartışma başlatarak bu unsurlara siyasal haklar verilmesi yoluyla ulusal birliğimizin bozulmasına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasına neden olmaktır. Dün emperyalizme karşı ulusal irade sergileyerek bir millet olma yolunda tercihini ortaya koyan bu coğrafyanın insanları, günümüzde de bir tercih yapma noktasına gelmişdir" dedi.

"Bugün önümüzde 2 ip vardır" diyen Dündar Kesik, "Bu iplerin birinin ucu onurlu geçmişimizdedir, öbürü küresel emperyalizmin ipidir. Hangi ipe sarılacağımızın tercihi bize kalmıştır. Unutulmamalıdır ki 'her tercih, aynı zamanda bir vazgeçiştir.' Emperyalizmin 'boncuklu, süslü ipini' tercih edenler, Yemen'de, Çanakkale'de, Türk Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan şanlı atalarının onurlu geçmişinden vazgeçeceklerini bilmelidirler. Bir İngiliz gazeteci Atatürk ile bir röportaj yapar ve Mustafa Kemal'e şöyle sorar: 'Birleşmiş Milletler'e üye olmayı düşünüyor musunuz?' Mustafa Kemal'in cevabı 'Şartlarımızı koyarız. Kabullerine bağlı. Biz üye olmak için müracaat etmeyiz. Eğer davet gelirse düşünürüz.' Evet, Birleşmiş Milletler sadece Türkiye'yi davet edebilmek için yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke olur Mustafa Kemal'in ülkesi. Türkiye, Birleşmiş Milletler'e böyle girer. Biz AB'ye de yalvararak değil, onurlu bir milletin torunları olarak işte böyle girmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title