Haberler

Şiran'a Meslek Yüksek Okulu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Senatosu'nca 2007 Yılı Ocak Ayında Kabul Edilen Şiran Meslek Yüksek Okulu Açılışı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu Tarafından Onaylandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu’nca 2007 yılı Ocak ayında kabul edilen Şiran Meslek Yüksek Okulu açılışı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu tarafından onaylandı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Şiran ilçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer okulun açılmasına hizmeti geçen herkese teşekkür etti.

Üçer açıklamasında ,ilçe iş adamları tarafından yaptırılan yüksek okul binası ve yurt binasının yüksek okul adına tahsis edildiğini belirterek: “İlçemiz iş adamlarından Ali Beyaz tarafından yaptırılan 16 derslikli yüksek okul binası, yine iş adamı Ali Gül tarafından yaptırılan 128 kişilik yurt binası Şiran Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmiştir. Ayrıca İstanbul’daki iş adamlarımızın iş birliği ile 5 katlı 10 daireli Yüksek Öğretim lojman inşaatına başlanmıştır. Okul, yurt ve lojman binalarımız 2008 Ağustos ayında bitirilerek hizmete sunulacaktır. 2008-2009 eğitim öğretim döneminde öğrenci alması beklenen Şiran Meslek Yüksek Okulu’nda bölgemizde ihtiyacı hissedilen Tarım Teknolojileri, Taş ve Mermer İşlemeciliği ve Maden Teknikerliği bölümlerinde faaliyet göstermek üzere teknik eleman yetiştirilecektir.” dedi.

Üçer , daha sonra şunları söyledi: “Şiran ilçemizde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’ne bağlı olarak açılacak Şiran Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasında başta sayın Valimiz Enver Salihoğlu olmak üzere K.T.Ü Rektörü Prof.Dr. Sayın İbrahim Özen ve Üniversite senatosunun değerli akademisyenlerine, sayın Muzaffer Tunç’a, Şiran Belediyesi, Şiran Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma Derneği, iş adamlarımız ve Şiranlı hemşehrilerimizin sonsuz gayretleri olmuştur. İlçemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olan Şiran Meslek Yüksek Okulu’nun ilçemize hayırlı olmasını diler, okulun yapılmasında ve açılmasında hizmeti geçenlere teşekkürlerimi sunarım.”

(RE-İRT-Y)

26.12.2007 17:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title