Haberler

Sipsi ustası Halime Özke "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçilmenin mutluluğunu yaşıyor (1)

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan 72 yaşındaki Denizlili sipsi ustası Halime Özke, büyük mutluluk yaşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan 72 yaşındaki Denizlili sipsi ustası Halime Özke, büyük mutluluk yaşıyor.

Beyağaç ilçesindeki Yeni Mahalle'de, eşi Suat Özke ile yaşamını sürdüren 3 çocuk, 7 torun sahibi Halime Özke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Şubat'ta Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde aldığı ödülün kendisi için büyük gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Ankara'da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını anlatan Halime Özke, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden bu onurlu ödülü almak çok başkaydı. Yaşayan insan hazinesi olmak gurur verici. Ben hep bunun için uğraşmıştım. Sonunda muradıma erdim. Cumhurbaşkanımızı Beyağaç'a davet ettim. İnşallah gelip beni mutlu eder." dedi.

Çocukluğunda dağda çobanlık yaparken büyüklerinden öğrendiği sipside zamanla ilerlediğini ve köy düğünlerinde sipsi icra etmeye başladığını anlatan Özke, kendi düğününde de sipsi çaldığını söyledi.

Geçmişte düğünlerde daha çok geleneksel enstrümanların kullanıldığını aktaran Özke, "Eskisi gibi sipsiye rağbet kalmadı ama bunu bilen bundan vazgeçmiyor." ifadesini kullandı.

Teke yöresi türkülerinde sık kullanılan, küçük boylu üflemeli çalgı olan sipsinin çok güzel bir sesi olduğunu anlatan Özke, "Sipsi çalarken tüm dertlerim geçiyor. Bazen oynar, bazen ağlarım." diye konuştu.

Beyağaç'ta eskisi gibi sipsi icra edebilen çok kişinin bulunmadığını kaydeden Özke, çalgıyı gençlere öğretmek ve sevdirmek istediğini ifade etti.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay da Halime Özke'ye verilen ödülün ilçe halkını onurlandırdığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beyağaç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title