Haberler

Sincik Belediye Başkanı Korkut, AK Parti'ye Geçti

Adıyaman'ın Büyük Birlik Partisi'nden seçilen ve daha sonra partisinden istifa eden Sincik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut, AK Parti'ye geçti.

Adıyaman'ın Büyük Birlik Partisi'nden seçilen ve daha sonra partisinden istifa eden Sincik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut, AK Parti'ye geçti.

Partisinden geçen 24 Mayıs'ta istifa eden Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, AK Parti'ye geçtiğini söyledi. Korkut yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Büyük Birlik Partisi'nden istifa ettim. İstifamın sebebi birçok yerde bana soruldu. Bunun özel bir sebebinin olmadığını belirttim; ama basın mensuplarının ısrarlı soruları nedeniyle açıklama yapma gereği duydum. İlçemizin coğrafi ve sosyo-ekonomik yapısına bakıldığında ekonomik açıdan gelişmediği, sürekli dışarıya göç veren bir ilçe olduğu görülecektir. Coğrafi olarak dağlık ve dağınık bir yapıya sahip olan ilçemize yapılan hizmetlerin yetersiz olduğu bilinmektedir. Sincik halkı Türkiye'nin büyüyen ekonomisinin Sincik'e de yansımasını istiyor. Siyasi anlayış ve ekonomik gelişmeye ilişkin politikaları nedeni ile kendine yakın hissettiği AK Parti'ye teveccüh göstermiş ve bugüne kadar yapılan seçimlerde özellikle 11 Haziran 2011 seçimlerinde yüzde 92.5 ile Türkiye genelinde Ak Parti'ye, ilçeler bazında, en fazla oyu veren içe olmuştur. Bu nedenle 30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı oldum. AK Parti tarafından adaylık şahsıma takdir edilmeyince seçmenle yaptığımız değerlendirme neticesinde Büyük Birlik Partisi'nden aday olmaya karar verdim. Halk belediye başkanlığı görevini şahsıma tevdi ettikten sonra seçmenle yaptığımız istişare neticesinde, Sincik'te halkın AK Parti'ye gönülden bağlı olduğunu gördüm. Açıkçası seçmen Büyük Birlik Partisi'nden istifa etmemi istedi. Sincik'te AK Parti'nin kurucuları arasında bulunan bir aileye mensubiyetim de göz önüne alındığında istifa etme gereği duydum. Sincik'te partilerin yarışmadığını, seçim yarışının sadece adaylar arasında olduğunu seçim döneminde ve daha sonraki mülahazalarımızda da belirttim. Sayın Başbakanımıza gönülden bağlı olan Sincik halkı ile beraber hareket edeceğimi özellikle belirtmek isterim." - Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Ali Korkut Ak Parti Sincik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title