Haberler

Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi görücüye çıktı

Güncelleme:

Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi görücüye çıktı Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı iş birliği ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri 400 kedi kapasitesiyle Ankara'da bir ilk olan Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi görücüye çıktı

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı iş birliği ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri 400 kedi kapasitesiyle Ankara'da bir ilk olan Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Hayvan hakları konusunda kapsamlı çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik sorunları çözüme kavuşturmak için tüm paydaşlarla ve hayvanseverlerle iş birliği yapmaya ve diyalog sürecini güçlendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde kapılarını açan ve 400 kedi kapasitesiyle Ankara'da bir ilk olan Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi, STK'ler başta olmak üzere gönüllü hayvanseverleri ağırlamayı sürdürüyor.

Merkezde sahiplendirme işlemi de yapılıyor

Sağlık İşleri Daire Başkanlığının ev sahipliğinde son olarak merkezi, Çankaya Veteriner İşleri Müdürü Emre Demir, Yenimahalle Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik, Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydın, Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Av. İpek Yılmaz, Ankara 2 No.lu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Murad Turan ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirildiği merkezde tedavisi tamamlanan hayvanların sahiplendirme işlemleri de gerçekleştirilirken yalnız başına yaşamayacak durumda olan kedilerin ise bakımı üstleniliyor.

721 metre karelik alana kurulu Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde muayene odaları, ameliyathane, kedi tedavi, karantina ve sahiplendirme üniteleri ile personel için dinlenme birimleri olduğunu belirterek gönüllü hayvanseverlere merkezi gezdiren Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ankara Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak her ayın ikinci haftasında gönüllü hayvanseverlerle birtakım etkinliklerde bulunuyoruz. Bugün de 400 kedi kapasiteli Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, Ankara'da bulunan barolarımızdan, Veteriner Hekimler Odası ve ilçe belediyelerimizden gelen konuklarımıza tanıttık. Bu merkezde Başkent 153 üzerinden gelen kaza veya travma geçiren kedileri kabul ediyoruz. Kazaya uğrayan kedilerin tedavilerinin yapıldığı merkez, kısırlaştırma ve sahiplendirme merkezi olarak da hizmet veriyor."

Paydaşlardan merkeze tam not

Merkezi ziyarete gelen kurum ve kuruluşların temsilcileri; sahipsiz, travmaya maruz kalmış ya da yaralı kedileri tedavi ederek kısırlaştırma işlemi yapılan son model ekipmanlarla donatılmış merkeze tam not verdi.

Sahipsiz sokak kedileri için Başkent'te ilk kez kurulan merkezin özel hastane formatında olduğuna dikkat çeken Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydın ise "Gerçekten güzel ve sağlıklı bir merkez olmuş. Tüm eşya ve cihazlar pırıl pırıl ve yepyeni. Hekim arkadaşların yüzünde o cihazları kullanarak kedileri sağlığına kavuşturmak için büyük bir heyecan ve şevk var. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığımızın eline sağlık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sincan kedi Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title