Haberler

Silvan Heyetine Müdahaleye HDP'li Hüda Kaya'dan Sert Tepki

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, sokağa çıkma yasağının devam ettiği mahallelere girmek isteyen heyete yapılan müdahaleye HDP Milletvekili Hüda Kaya'dan sert tepki geldi.

3 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki mahallelere girmek isteyen ve aralarında Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu heyetin üzerine ateş açıldı. Heyette yer alan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, yaşananları "Tam anlamıyla bir pusuydu" ifadeleriyle tanımladı.

'IŞİD YAPILI GRUPLAR' İDDİASI

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'in haberine göre, Hüda Kaya heyete müdahalede bulunan grubun arasında "IŞİD yapılı gruplar"ın da olduğunu iddia eden Hüda Kaya, "İçlerinden biri 'Tekbir' diyor, geri kalanı hep bir ağızdan 'Allahu ekber' diyerek eşlik ediyordu" dedi.

"GÖĞSÜNDEN HEDEF ALARAK VURDULAR"

Kaya, yaşananlarla ilgili şunları anlattı:

"Bugünkü müdahalede gerçek mermiler kullanıldı ve 45 yaşında bir kamyon şoförü göğsünden vurularak ağır yaralandı. Arkadaşımız Alper Taş, vatandaşın vurulmasına gözleriyle şahit olmuş. Kitle dağılırken yolda yürüyen bu adamı göğsünden hedef alıp vuruyorlar. Beş kişi daha yaralandı ama onların durumu ağır değil."

"TAM ANLAMIYLA BİR PUSUYDU"

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı üç mahalleden biri olan Konak'a girmek istediklerini söyleyen Kaya, ara yollardan mahalleye kadar gidebildiklerini belirtikten sonra, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir üç yol ağzından mahalleye girdik. Birden bize gerçek mermiyle saldırdılar. Milletvekili arkadaşlarımızdan bir grup gençleri sakinleştirirken, Figen Hanım ile birlikte diğer grup da polislerle konuşmaya gitti. İlerde barikatlar kurulmuştu ve yüzü maskeli askerler vardı. Daha sonra güvenliğini sağlamaya çalıştığımız kitleyi arkadan özel harekat polisleri kuşatı. Tam anlamıyla bir pusuydu. Hatta IŞİD yapılı gruplar vardı.

"KOMPLE KUŞATMA ALTINA ALINDIK"

İçlerinden biri 'Tekbir' diyor, geri kalanı hep bir ağızdan 'Allahu ekber' diyerek eşlik ediyordu. Komple kuşatma altında kaldık. Rasgtele ateş açtılar, gaz sıktılar. Direkt gözümüze gaz sıkıldı. Kalkanlarla hırpalandık. Her birimiz müdahaleye maruz kaldık, hedef alındık."

Daha önce yasağın kaldırılabileceği konusunda iyimser olduğunu söyleyen Kaya, bugünkü sert müdahalede sonrası iyimserliğinin ortadan kalktığını belirtti. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hatice Kamer Diyarbakır Hüda Kaya Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (166)

hira:

Allah belanizi veriyo iste beter olun

49
71
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

SİLVANDA AKP ZİHNİYETİ KATLİAM YAPIYOR.

43
69
yanıtYanıtla
Mehmet:

Durumdan anlaşılıyor ki pkk liler silvan da çok kötü sıkışmış. Var güçleriyle kurtarmaya çalışıyorlar

80
15
yanıtYanıtla
gulayMobil-ANDROID:

ne yani müdahale etmesinler siz hedek kazin pusu kurun

88
7
yanıtYanıtla
Vatan:

Ya bununda tipi bozuk hep tipi bozuklar hdp li suratinda meymenet yok

60
34
yanıtYanıtla
atakan:

şov yapıyorlar bunlar. inanan yok size. pkk lıları korumak için oradalar. barış marış hikaye.

54
35
yanıtYanıtla
zaho bagur:

başkaldıracaz bu ınsanlık dısı muameleye. . . kaybedeceksınızzzzzzzzzzz

42
46
yanıtYanıtla
welat:

inşallah baş kaldırırsınız. sürülmek için bahane olur. soluğu avrupada alırsınız, tabi sizi kabul ederseler.

yanıt4
yanıt1
...:

bu toprağa ihanet eden bir gün o mermiyi yiyecek

70
14
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

BİR KÜRT OLARAK DİYORUM BU HDP LİLERİN ARKASINDAN GİTMEYİN KÜRTLERİ BUNLAR MAHVETTİ ÇAHİL GENÇLERİN ELİNE SİLAH VERİP ÜLKEYİ KARIŞTIRDILAR ALLAH AKIL VERSİN. .

31
50
yanıtYanıtla
Tüm 166 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title