Haberler

Silvan'da Halk Kütüphanesine Yoğun İlgi

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi Tarafından 4 Ay Önce Açılışı Yapılan Dr. Zeki Tanrıkulu Halk Kütüphanesi, Vatandaşın Büyük İlgisini Çekiyor.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi tarafından 4 ay önce açılışı yapılan Dr. Zeki Tanrıkulu Halk Kütüphanesi, vatandaşın büyük ilgisini çekiyor.

2 Eylül 1993 tarihinde öldürülen Dr. Zeki Tanrıkulu'nun anısına eşi ve kızlarının yaptırdığı 6 bin kitap kapasitesine sahip halk kütüphanesi, Silvan Belediyesi tarafından 4 ay önce hizmete sunuldu. Kitapların büyük bölümünü Silvanlı gönüllülerin bağışları oluştururken, kütüphane, yetişkin ve çocuk olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. Çeşitli kitapların bulunduğu kütüphanede, ayrıca internetten de faydalanılıyor. Silvan Belediyesi Dr. Zeki Tanrıkulu Halk Kütüphanesi'nin sorumlusu Afif Özdemir, kütüphanenin Silvan'ın en önemli ihtiyaçları arasında yer aldığını ifade ederek, "Kütüphane, Silvan için esasında çok uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir kurumdu. Olanı olduğu gibi kabul eden değil, araştıran, sorgulayan, merak eden bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için kütüphane çok önemli. Kütüphanenin açılmasına destek sunan birçok Silvan gönüllüsü var. Binlerce kitap, açtığımız kampanyayla kütüphanemize bağışlandı. Kütüphaneye olan ilgi çok iyi. Bölgemizde kütüphane sayısı çok az. Bu nedenle bizim için önemi daha da fazla oluyor. Herkesin kütüphaneye sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

Dr. Zeki Tanrıkulu Halk Kütüphanesi'ne kitap bağışlayan gönüllülerden Mehmet Soylu adlı vatandaş, "Kütüphane gibi önemli ve son derece değerli bir yapılanmaya giden Belediye Başkanı Fikret Kaya, Hatice Kamer ve Lokman Yaşar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kütüphanenin, gençlerimizin bilimle diyaloglarının gelişmesinde çok önemli katkı sunacağı kanaatindeyim. Kütüphanenin, faili meçhul bir cinayete kurban giden Sayın Dr. Zeki Tanrıkulu'nun adını taşıması, beni kişisel olarak ve bir Silvanlı olarak ayrıca sevindirmiştir. Paylaşılmayan ve başkasına sunulmayan bilginin de pek bir kıymeti bulunmayacağına inanıyorum. Elimde bulunan Silvan'la alakalı roman, ansiklopedi türü kitaplarımın hepsini kütüphanemize büyük bir sevinçle bağışladım. Bunun için çok mutluyum. Silvan gönüllüsü olan herkesten kütüphanemize sahip çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Kütüphaneye her gün gelen ve ÖSS'ye hazırlandığını söyleyen 19 yaşındaki Cihan Nican adlı öğrenci de, Silvan'ın bütün gençlerini, çocuklarını ve yetişkinlerini kütüphaneye kitap okumaya davet ederek, "Silvan halkı için çok önemli olan bu kütüphanenin yapılmasında çok geç kalındığını düşünüyorum. Kütüphanenin kurulmasına ve donanımına katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Silvan'ın bütün gençlerini, çocuklarını ve yetişkinlerini buraya kitap okumaya davet ediyorum. Burada çok güzel bir ortam var, kitaplardan bulamadığımız bilgileri burada internetten bulabiliyoruz. Herkesin yararlanabileceği ve her türlü bilgiyi bulabileceği bir kütüphane var artık Silvan'da. Çok şanslıyız. Herkesin kütüphaneye sahip çıkması gerek" dedi.

(İY-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title