Haberler

Siirt AK Parti'de Aday Tanıtım Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Ne zaman Kürtlerin haklarını, kültürel kimlik haklarını geliştirmek için, onları özgürleştirmek için adım atmaya kalktıysak, o parti ve silahlı uzantısı bize engel olmaya kalkıştılar" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Ne zaman Kürtlerin haklarını, kültürel kimlik haklarını geliştirmek için, onları özgürleştirmek için adım atmaya kalktıysak, o parti ve silahlı uzantısı bize engel olmaya kalkıştılar" dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 25. dönem milletvekili aday tanıtım töreni 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Aday tanıtım toplantısına AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı ve Siirt birinci sıra milletvekili adayı Yasin Aktay, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, AK Parti İl Başkanı F. Özgür Çalapkulu, milletvekili adayları Haşim Taşkıran, Ali İlbaş, AK Parti eski İl Başkanı M. Şefik Erden ve parti üyeleri katıldı.

Siirt'te hiçbir şey yapılmadığını iddia edenlere tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Siirt'te hizmet anlamında çok önemli yatırımların yapıldığını, bunu partililerin halka anlatılması gerektiğini söyledi. AK Parti olarak çok büyük vaatlerde bulunmadıklarını, sadece yaptıkları hizmetlerin devam edeceği teminatı verdiklerini belirten Aktay, "Bakın burada etnik siyaset yapan partiler vardır. Bu partiler Kürtlere sahip çıktığını iddia ediyorlar. Sanki 12 senesinin Türkiye'siymiş gibi aradan geçen zamanı sanki hiç yaşanmamış gibi. AK Parti'nin Kürt meselesinde sanki hiç adım atmamış gibi 12 yıl öncesinin hikayesini, masallarını, ezberlerini anlatıyor ve Kürtlere ben sizin partinizim diyor. Hayır, onlar sizin partiniz değil. Söyleyin o partinin sözcülerine onlar sizin için ne yaptı şiddetten başka, nefret ve ırkçılıktan başka size ne aşıladı. Ne yapıyorsa AK Parti yaptı. Kürt'ün asimilasyonunu HDP mi bitirdi? Kürt'ün asimilasyonunu AK Parti bitirdi. HDP durmadan işi zorlaştırdı. O zamanki DEP, HADEP, DTP, BDP ve şu anki HDP, biz ne zaman Kürtlerin haklarını, kültürel kimlik haklarını geliştirmek için, onları özgürleştirmek için ne zaman bir adım atmaya kalktıysak, o parti ve silahlı uzantısı, terörist uzantısı bizi engel olmaya kalkıştı. Araya tehdidi soktu, baskıyı soktu. AK Parti'yi bu konuda adım atmaktan engelledir. Kim olursa olsun zalimden ve mazlumdan yanayız" diye konuştu.

"KÜRTLERİ EZEN BİR YAPI VAR"

Daha önce ezilen Kürtlerin, artık AK Parti ile ezilmediğini vurgulayan Aktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İftiharla söylüyoruz ki; Kürtler artık bizim zamanımızda ezilmiyor. Kürdü ezen başka bir yapı var, biz kürdü o yapıdan kurtarmaya çalışabiliriz ancak. O yapıda kendini kürdün temsilcisi sanan ve aslında kürdü köleleştiren, Kürt halkını kendine tabi kılmaktan başka bir amacı olmayan silahlı bir örgüttür. Eğer kürdü gerçekten çok seviyorsan ve kendi seçimini yapmasını istiyorsan, bırak o silahı Kürt halkımız kendi vicdanıyla kendi iradesiyle kimi seçeceğini senden daha iyi biliyor."

AK Parti İl Başkanı F. Özgür Çalapkulu ise, AK Parti'nin son 12 yılda yaptığı hizmetleri anlattı. Çalapkulu, eğitim başka olmak üzere, diğer tüm yatırımda devrim niteliğinde hizmetlerde bulunduğunu dile getirerek, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde il teşkilatı olarak partinin tüm kademelerin görev yapan arkadaşlarla, çalmadık kapı, oyunu istemedik vatandaş bırakmayacaklarını söyledi. Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini de ifade eden Çalapkulu, yeni anayasa ve çözüm sürecinin Türkiye'yi bekleyen en öncelikli konular olduğunu, bu önemli sürecin başarıyla atlatılması için Siirt'ten parlamentoya 3 milletvekili göndermek için geceli gündüzle meydanda olacaklarını söyledi.

Daha sonra milletvekili adayları Haşim Taşkıran ve Ali İlbaş kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı. Tanıtım toplantısı, platforma davet edilen adayların el kaldırması ile sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haşim Taşkıran Yasin Aktay Ak Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

siirtlimobilWeb@haberler.com:

Akp nin resmi sitesimi HDP adayını tanıtırken bu sitede haber yok

5
1
yanıtYanıtla
Önce vatan Mobil-IOS:

Hayatınız yalan !!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title