Haberler

Sıcaktan bunalan hayvanlar buzlu besinlerle serinliyor

Güncelleme:

Sıcaktan bunalan hayvanlar buzlu besinlerle serinliyor Ayıların buzlu balık sevinci kameralara yansıdı Kocaeli Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde barınan hayvanlar, aşırı sıcaklarda buzlu besinlerle serinliyor.

Sıcaktan bunalan hayvanlar buzlu besinlerle serinliyor

Ayıların buzlu balık sevinci kameralara yansıdı

KOCAELİ - Kocaeli Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde barınan hayvanlar, aşırı sıcaklarda buzlu besinlerle serinliyor. Hayvanların en sevdiği yiyecek ve meyveler özenle hazırlanıp, derin dondurucu da saklanarak günün belirli saatlerinde servis ediliyor.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 250'nin üzerinde türden oluşan ve 3000'in üzerinde hayvan nüfusuna ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde koruma altında bulunan hayvanlar, aşırı sıcaklarda buzlu meyve ve besinlerle serinliyor. Bakıcılar tarafından hayvanların en sevdiği besin ve meyveler hazırlanarak derin dondurucu da saklanıyor. Buz kütleleri şeklinde günün belirli saatlerinde hayvanlara servis edilen besinler, sıcak havalarda hayvanların serinlemesine yardımcı oluyor.

Ayılar buzlu balığın tadını çıkarttı

Hayvanat bahçesinde havuz bulunan bölümlerde ise su sıcaklıklarını düşürebilmek amacıyla buz takviyeleri yapılıyor. Özellikle ayıların bulunduğu havuzların içerisine hem buz takviyesi yapılıyor hem de yaşam alanlarına buzlu besin ve meyveler konuluyor. Tüm bunların yanı sıra bakıcıları da zaman zaman hortumla banyo yaptırarak hayvanları serinletiyor. Bakıcıların serinletme banyosu yaptırdığı hayvan gruplarından biri olan ayılar buzlu balık servisinin tadını çıkarttı. Suyla oynaması ve serinlemeyi çok seven ayılar buzlu olarak servis edilen balıkları yemekten hoşlanıyor. Yırtıcı hayvanlara ise buz kütlesiyle et servis edildi.

"Yaz sıcaklarında bol bol yapmaya çalışıyoruz"

Konuyla ilgili bilgi veren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kıroğlu, "Hayvanlarımıza burada yaz sıcaklarında bol bol yapmaya çalışıyoruz. Onları hem eğlendirecek, hem karınlarını doyuracak buzlu meyveleri ve balıkları onlara sunuyoruz. Hem onlar için de bir eğlence oluyor, bir faydamız dokunuyor. Daha soğukta yaşayan hayvanlarımız için kendi barınaklarında serin ortamlar sağlıyoruz. Bir de bugün yaptığımız gibi onlara buz kovaları, buzlu yemekler sağlıyoruz. Genel olarak burada bulunan hayvanlarımız bu şartlara daha uygun" dedi.

Yırtıcı hayvanlara buzlu et servis ediliyor

Açıklamasında şu ifadelere yer veren Kıroğlu, "Buzlu balık veriyoruz. Ayılar onu çok seviyoruz. Buzlu meyveler veriyoruz. Daha yırtıcılar için tabi et tercih ediyorlar. Biz de onları dondurulmuş veriyoruz. Buda onlar için tatlı niyetine oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Darıca Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title