Haberler

Sibirya Soğuklarının Sürdüğü Erzurum'da İzciler Soğuğa Meydan Okuyor

Sibirya Soğuklarının Etkisini Sürdürdüğü Erzurum'da Soğuk Havaya Meydan Okuyan Türkiye İzcilik Federasyonu'na Bağlı Erzurum ve Eskişehir İzcileri, Geceyi Eksi 33 Derecede Kardan Yaptıkları Kar Evinde Geçirdiler. Kar Evinde Sıcak Çay İçerek Isınan İzciler, Bu Şekilde Doğa Koşullarına Alışıyorlar.

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Erzurum'da soğuk havaya meydan okuyan Türkiye İzcilik Federasyonu'na bağlı Erzurum ve Eskişehir izcileri, geceyi eksi 33 derecede kardan yaptıkları kar evinde geçirdiler. Kar evinde sıcak çay içerek ısınan izciler, bu şekilde doğa koşullarına alışıyorlar.

Türkiye İzcilik Federasyonu'na bağlı Erzurum ve Eskişehir illerinden toplam 66 izci, Palandöken'de kamp kurdu. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinin bahçesindeki karla kaplı bahçede kar evleri yaparak kamp alanı oluşturan izciler, geceyi de eksi 33 derece soğuk havada kar evlerinde geçirdi.

Soğuk havaya ve çetin doğa koşullarına alışmak için sürdürülen kampta izciler kayak ve dağa tırmanışı eğitimi alıyorlar. Kar evlerinin oldukça dayanıklı ve soğuk havaya karşı da dışarıdan daha sıcak olduğunu belirten izciler, "Geceyi, yaptığımız bu kar evinde geçirdik. Kar evine 10 kişi sığılabiliyor. Eğlenceli oluyor" diye konuştular.

Kamp Başkanı Nuri Karslı da, "İzcilerimizi doğa koşullarına hazırlıyoruz. Erzurum çok soğuk. Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Ancak bu, izcilerimiz için avantaj. Böyle soğuk havada kamp yapmayı başarırlarsa Türkiye'nin bir çok ilinde kamp yapabilirler" dedi.

Öte yandan, Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 33 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde gecenin en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere; Ağrı'da 32, Ardahan'da 31, Kars'ta 28, Muş ve Erzincan'da 22, Iğdır'da da 13 derece olarak bildirildi. Günün en yüksek hava sıcaklığı ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 15, Ardahan'da 14, Iğdır'da 13, Muş ve Kars'ta 10, Erzincan'da 9 derece

olarak bekleniyor. Kar kalınlıkları ise Kars'ta 40, Muş ve Ardahan'da 37, Ağrı'da 35, Erzincan'da 29, Erzurum'da 21 santimetre olarak ölçüldü.

(AA-İRT-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title