Haberler

Siber Çeteler, Mahrem Görüntüleri Yayınlama Tehdidiyle Dolandırıyor

Güncelleme:

Ulusal Polis Konseyi üyesi Martin Hewitt'in kayıtlarına göre yaklaşık 900 kadar erkeğin, 'web kamerası cinsel ilişki' dolandırıcılığı kurbanı olduğu bildirildi.

Birleşik Krallık'ta, geçen sene dört erkeğin, siber dolandırıcılık yönteminin kurbanı olarak intihar ettikleri rapor edildi. Uluslararası suç çeteleri Facebook, Skype ya da Linkedin gibi platformlar aracılığıyla ulaştıkları genç erkekleri kandırarak cinsel içerikli eylemlere teşvik ediyor. Çeteler, kaydettikleri cinsel içerikli görüntüleri eğer para ödemezse kurbanın ailesine ya da arkadaşlarına göndermekle tehdit ediyor.

SİBER ŞANTAJA MARUZ KALANLARIN SAYISI HER SENE ARTIYOR

'Cinsel işkence' tabiri kullanılan bu yöntemin kurbanlarının geçen seneki rakamı ikiye katlayarak, 2016 yılında 864 kişiye ulaştığı belirtildi. Cinsel içerikli siber şantajın 2011 yılında 9 adet kayıtlara geçen kurbanı olduğunu hatırlatan yetkililer, seneden seneye yükselen tehlikeye dikkat çekti. Birçok kurbanın yaş aralığını 21-30 olarak açıklayan uzmanlar, önemli ölçüde 11-20 yaş grubu kurbanın da siber suç çetelerinin tuzağına düştüğünü açıkladı.

ŞANTAJA MARUZ KALAN GENÇ, GEÇEN YIL İNTİHAR ETMİŞTİ

2015 yılının haziran ayında Nijeryalı bir suç çetesi, İrlanda'nın Co Tyrone şehrinde ikamet eden Ronan Hughes'ı, 3.000 sterlin ödemezse müstehcen içerikli görüntülerini göndermekle tehdit etmiş, bunun üzerine Hughes intihar etmişti. Bilişim uzmanları 'cinsel işkence' çetelerinin daha çok Fas, Filipinler ve Fildişi Sahili kökenli olduğunu tespit etti. Ulusal Polis Konseyi üyesi Martin Hewitt, yaptığı açıklamada: "Bu bir organize suç." ifadesini kullandı.

MESAJLAŞMA UYGULAMARINDAKİ İNSANLARI HEDEF SEÇİYORLAR

Hewitt, ferdi vakaların daha az görüldüğünü ve istenen miktarların yüklü meblağlar olmadığını, organize olan siber cinsel işkence şebekelerinin iyi teçhizatlı ve deniz aşırı ülke kaynaklı olduğunu söyledi. Hewitt açıklamalarının devamında: "Siber suç çeteleri, sosyal mesajlaşma uygulamalarında vakit geçiren insanları hedef alıyor. Hedef kitle ağırlıklı olarak erkekler olsa da bazı vakalarda kadınların da kurbanlar arasında olduğunu biliyoruz." sözlerini dile getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Facebook Skype Cinsellik Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title