Haberler

Shçek Adıyaman İl Müdürlüğü Kimsesizlerin Kimsesi Oldu

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (Shçek) Adıyaman İl Müdürlüğü Tarafından Yapılan Yıllara Göre Değerlendirme Toplantısında, Kurumun Değişim ve Gelişimleri Anlatıldı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıllara göre değerlendirme toplantısında, kurumun değişim ve gelişimleri anlatıldı.

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı salonunda düzenlenen geniş katılımlı toplantıda kurumun yaptığı faaliyetler ve hedefleri anlatıldı. Adıyaman Valisi Halil Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve kurum çalışanları toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Halil Işık, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün son yıllarda Adıyaman'da güzel işlere imza attığını belirterek, kurum çalışanlarını kutladı. Vali Işık, SHÇEK'in önemli bir görevinin olduğunu belirterek, "Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplumumuz tarafından korunması ve kollanması gereken kişilere hizmet veriyor. Toplumun her kesiminin bu hizmete sahip çıkması ve sahiplenmesi gerekmektedir" dedi.

SHÇEK İl Müdürü İsmail Akgün ise, kurumun yıllara göre yaptığı faaliyetleri ve hedeflerini açıklayarak, şunları söyledi:

"Kurumumuz 2000 yılında 62 kişiye 22 bin 275 YTL ayni ve nakdi yardım yaparken, 2007 yılı içersinde 723 kişiye 621 bin 500 YTL yardımda bulunmuştur. Aileye Dönüş Projesi kapsamında, özellikle ekonomik yoksulluk nedeniyle yurt ve yuvalarda kalan kimseli çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanması amacıyla, kurumumuz tarafından ailelere yardımda bulunulmuştur. Bu bağlamda 2005 yılında bu yardımdan 22 kişi faydalanmış ve 20 bin 114 YTL almıştır. 2007 yılında ise 58 kişi faydalanmış ve 117 bin 219 YTL yardım yapılmıştır. Evde bakım hizmetinden ise 2007 yılında 210 kişiye 282 bin 981 YTL yardım yapılmıştır. Kurumumuz, özürlü bireylerin yaşamlarını öncelikle bulundukları ortamda sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmesi yönünde çalışmalarını sürdürürken, ihtiyacı olan bakıma muhtaç özürlülere geçici veya sürekli bakım hizmeti sunulması yönünde çalışmalarına devam etmektedir. Özürlülerimize hizmet sunumunda, özürlünün biyolojik, fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları da dikkate alınarak, öncelikle yaşadığı sosyal ve fiziksel çevreden ayrılmaksızın, aile ortamında hizmet verilmesi esas alınmaktadır. Bu hizmetlerimizin dışında Tarımsal Rehabilitasyon Projesi (SRAP), Kışlık Bahçe Projesi, Sokak Çocuklarının Tespiti ve Rehabilitasyonu Projesi, Bina ve Araçların güçlendirilmesi Projesini hayata geçirdik. Hedefimizde ise, Adıyaman Toplum Merkezi, Kahta Toplum Merkeze, Sevgi Evleri ve Erkek yetiştirme Yurdu Kapalı Spor Salonu Yapım Projelerini hayata geçirmek amacındayız.”

Akgün, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kurumumuz hızla değişmekte ve gelişmektedir. Gerçekleştirilen bu projeler gerçekleşecek olan projelerimiz, bizlere umut aşılamakta ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Cumhuriyetimizin 100.yılında modern Türkiye'nin aydınlık kenti Adıyaman'da çağdaş bir kurum olarak hizmet etme gayret ve azmi içerisinde yeni projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz.”

(AA-OÇ-Y)

27.12.2007 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title