Haberler

Sgk Trabzon İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, "Hizmetlerimizi nasıl ve hangi şekilde sunduğumuz önemli. Bu amaçla hizmet binalarımızın kalitesini önemsiyoruz" dedi.

SGK Trabzon İl Müdürlüğünün Kemerkaya Mahallesi Atatürk Alanı'ndaki yeni hizmet binası törenle açıldı. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İlhan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, SGK İl Müdürü Musa Bulut ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İlhan, törende yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik reformunun son yıllardaki en önemli reformlardan birisi olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla artık çocukların geleceğinin garanti altına alındığını vurguladı.

Reforma öncelikli olarak SGK altındaki kurumları tek çatı altına alarak başladıklarını ifade eden İlhan, şöyle devam etti:

"Daha önceden Bağkur, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu çatıları altında yürüttüğümüz sağlık hizmetleri ve emeklilikle ilgili yürütülen işlemleri SGK bünyesinde birleştirdik. Bunun en önemli nedeni, tüm vatandaşlarımızın eşit ve standart şekilde aynı hizmete ulaşmalarını sağlamaktı. Bunu çok iyi bir oranda sağladığımızı düşünüyorum. Geçmişte eczanelerde ve hastanelerde yaşadığımız sıkıntıları hatırladığımızda değişimi görmemiz mümkün. Sağlık hizmetlerinde genel sağlık sigortası ile tüm vatandaşlarımızı bu kapsama aldık. Artık 18 yaşına kadar çocuklarımız sağlık hizmetlerine sınırsız bir şekilde ulaşabilmekte. Vatandaş memnuniyeti ön plana çıkardık ve çalışmalarımızda aynı hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyor."

SGK olarak hizmet verdikleri binaların fiziki koşullarının iyileştirilmesini de ön planda tuttuklarına dile getiren İlhan, şunları söyledi:

"Buna vatandaşlarımız açısından çok önem veriyoruz. Hizmetlerimizi nasıl ve hangi şekilde sunduğumuz önemli. Bu amaçla hizmet binalarımızın kalitesini önemsiyoruz. Aynı zamanda hizmetlerimizi ulaştıran 25 bin personelimiz var. Onların çalıştığı ortamlarda çok önemli. Onlar daha iyi hizmet verebilecekleri mekanlarda vatandaşlarımızın memnuniyetini ön plana çıkaracaklardır diye düşünüyoruz. Bu nedenle sadece illerde değil, il merkezlerine uzak olan ilçelerde de belli kriterlerde binalar açmaktayız."

Kızılcık ise SGK'da yaşanan gelişmelerin takdire şayan olduğunu vurgulayarak, "Genel müdürün, valinin ya da işçinin ayrı sosyal güvenlik rejimine tabi olduğu ve tabiri caizse sınıfsal ayrıma göre muamele yapılan bir dönem kapatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına hangi kademede olursa olsun sırf vatandaş olduğu için aynı kalitede, eşit ve yüksek düzeyde sosyal güvenlik hizmeti sunulur hale gelinmiştir. Sadece çalıştığımız dönemde değil, emekli olduğumuzda da yaşam kalitemizi sürdürebilmemiz için SGK'ya sahip çıkmamız ve primlerimizi ödememiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından SGK Trabzon İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışı, Vali Kızılcık, SGK Başkanı İlhan ve diğer protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle gerçekleştirildi.

Bu arada, birimleri gezen ve halkla İlişkiler biriminden çalışmalar hakkında bilgi alan Kızılcık ile İlhan'a, görevli bir personelin "bazı insanlar buraya geldiklerinde 'hangi banka-' diye soru soruyorlar" demesi gülüşmelere neden oldu. - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Recep Kızılcık Kemerkaya Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title