Haberler

Seyit Battal Gazi'yi Anma Şenlikleri Hakalmaz Konseriyle Sona Erdi

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) etkinlikleri kapsamında Seyit Battal Gazi'yi anma ve Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü şenlikleri Orhan Hakalmaz'ın verdiği konserle sona erdi.

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) etkinlikleri kapsamında Seyit Battal Gazi'yi anma ve Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü şenlikleri Orhan Hakalmaz'ın verdiği konserle sona erdi.

Konsere, Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Yalçın Şen ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Konserde konuşma yapan Vali Tuna, Seyyid Battal Gazi'nin manevi huzurunda olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu senenin Eskişehir için çok önemli olduğunu belirten Vali Tuna, "Türk Dünyası Kültür Başkenti olmak; toplu yüreklerin toplu attığı bir yerde bulunmak gerçekten çok önemli. Bizi biz yapan değerleri bir daha keşfetmemiz yeniden anlamamız, çocuklarımıza da anlatmamız daha fazla gönül köprülerinin daha da kuvvetlenmesi için çok önemli bir fırsat, bunu hep birlikte el birliğiyle değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu akşam yine bizim kültürümüzün çok önemli parçası türkülerimizi dinliyoruz. Çocuklarımıza da sevdirmemiz lazım ve onu en iyi icra eden sanatçılarımız eliyle Türkiye'nin Türk halkının gönlünde taht kurmuş sanatçılarımız vasıtasıyla bu yapmamız lazım. İlçelerimizde de etkinliklerimize devam edeceğiz. Seyitgazi'ye selam ediyor, hepinize ailelerinizle birlikte sağlıklı mutluluk ve afiyet içerisinde yaşam geçirmenizi temenni ediyorum" dedi.

Konser sonunda Vali Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine vermiş olduğu katkılardan dolayı ünlü ses sanatçısı Orhan Hakalmaz'a günün anısına Türk Dünyası anı tabağı hediye etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Hakalmaz Battal Gazi Seyitgazi Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title