Haberler

Serasında Tütün Yetiştirdi

Adıyaman'da bir çiftçi, serada tütün üretimi yaptı.

Tarihi Perre Antik Kenti yakınlarında sera kuran Abdullah Çatlı, serada yetiştirdiği tütün fidelerini, yine serada büyüterek tütün üretimen yeni bir boyut kazandırdı.

Çatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarlada yaklaşık üç aylık bir süreçte yetiştiği tütünü, serada 1,5 buçuk ayda ve daha yüksek kaliteli ürettiğini belirtti.

Serasında daha önce salatalık üretimi yaptığı ama bu yıl yeterli gelir getirmemesi dolayısıyla salatalık dikimi yapmadığını anlatan Çatlı, seranın boş kalmaması için deneme amaçlı tütün dikimi yaptığını anlatan Çatlı, şunları kaydetti:

"Salatalığın fiyatı düşük olunca kar edemedik. Tütünü tarlada eken kişiler yüksek fiyattan sattığı için ben de 'acaba serada tütün olabilir mi?' diyerek denemek istedim. Çok da güzel oldu. Sera içerisinde hızlı bir büyüme var. Etrafı kapalı ve nemli olduğu için yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde olgun seviyeye geliyor. Dışardaki tütüne oranla yaprakları daha çok, geniş ve güzel. Burada yetişen tütünün yaprakları dışardakilerin en az iki katı büyüklüğündedir. 350 metrekarelik alandaki serada tütün dikimi yaptım. Tarlada olsa bu büyüklükteki bir yerden 100-150 kilo verim alabilirdim ama buradan 250-300 kilo, belki daha fazla bir ürün bekliyoruz."

Çatlı, serada tütün üretiminde işçiliğin de az olduğunu ayrıca kışın da üretim imkanı verdiğine işaret ederek, serada tütün ekimini diğer çiftçilere de tavsiye ettiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Çatlı Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title