Haberler

Şenkaya Bal Teşvik Müsabakası ve Kitap Fuarına Yoğun İlgi

En son 1984 yılında yapılan ve o günden bugüne kadar bir daha düzenlenemeyen Şenkaya Bal Festivali, 30 yıllık uzun bir aradan sonra ilk kez düzenlendi.

En son 1984 yılında yapılan ve o günden bugüne kadar bir daha düzenlenemeyen Şenkaya Bal Festivali, 30 yıllık uzun bir aradan sonra ilk kez düzenlendi. Anzer balına rakip Şenkaya Allahuekber balları.

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı'nın da katıldığı Festival'de en kaliteli bal yarışması düzenlendi. Yarışmada birinciliği Çağlar Eser alırken Kemal Özcan ikinci, Recep Demirtaş üçüncü, İrfan Yaşar ise dördüncüğe layık görüldü.

Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, içerisinde çeşitli etkinliklerinde yer aldığı Bal Teşvik Müsabakasını düzenlemekteki amaçlarının bal üreticilerini yarıştırmak değil, bal üretimine teşvik etmek olduğunu söyledi.

Şenkaya Çiçek Balı'nın ülke genelinde daha iyi tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Şener, "Yöre insanımızın hayvancılıktan sonra en önemli gelir kaynağını bal üretiminin oluşturması için yoğun çaba sarf ediyoruz. İlçemiz bitki çeşitliliği açısından arıcılığa oldukça uygun bir konuma sahiptir. Bunu bir avantaj ve kazanca dönüştürmek ise iyi bir tanıtımla mümkün olur. Bu tür organizasyonları her yıl yapmayı düşünüyoruz. Emeği geçen bizlere destek ve katkılarını esirgemeyen ve etkinliğimizde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan da gıda sektöründe markalaşmanın önemine değinerek, "Bunun için kolları sıvadık. Markalaşmadan, tanıtımı en üst seviyede yapamadan en kaliteli ürünü de çıkarsanız pazarlayamıyorsunuz. Bu bilinçle gerek birliğimiz gerekse bizlere büyük iş, düşüyor." şeklinde konuştu.

Şenkaya Bal Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı ve Tarım Danışmanı Timuçin Bozkurt, 2 bin 500 rakımlı Allahuekber Dağları yamaçları ile bin 100 rakımlı Bardız, Akşar, Penek ve Kömürlü vadilerinde oldukça geniş bir alanda kaliteli arıcılık yapılabildiğini kaydetti.

Kayıtlı 211 üyeleriyle Şenkaya Bal Üreticileri Birliği çatısı altında bir araya geldiklerini aktaran Bozkurt, "Yöremizde oldukça kaliteli nektara sahip çiçekler mevcuttur. Zaten balın kalitesi, hammaddesi olan nektara bağlıdır. Nektar ne kadar kaliteli ise balı da o kadar kaliteli ve değerlidir." dedi.

Son yıllarda ilçede meydana gelen olumsuz iklim koşulları nedeniyle bal üretiminde düşüşler olduğunu belirten Timuçin Bozkurt, yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen arıcıların umudunu yitirmeden arıcılık faaliyetlerini devam ettirdiklerini ifade etti.

Şenkaya Bal Üreticileri Birliği Başkanı Yaşar Aytekin ise arıcılar olarak 2009 yılında kurmuş oldukları birlik sayesinde bir araya geldiklerini 'Allahuekber Dağları Çiçek Balı' adı altında markalaştıklarını belirtti.

Artvin Murgul Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin de gösterileriyle renk kattığı Şenkaya Bal Teşvik Müsabakası sonrası bir kitap fuarı açılışı da gerçekleştirildi. Her yaş gurubundan öğrenciye yönelik kitap satışının yapıldığı fuarın açılış kurdelasını Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ile birlikte ilçe Kaymakamı Murat Şener, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Ak Parti Şenkaya İlçe Başkanı Yavuz Bedir, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Adak ve Cavit Aktaş birlikte kesti.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak maksadıyla düzenlenen kitap fuarının önemli olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, aldığı kitapları öğrencilere hediye ederken öğrencilerde biriktirdikleri harçlıklarıyla istedikleri kitapları alabilmek için stantlara akın ettiler.

Bu arada Şenkaya Bal Teşvik Müsabakası ve Kitap Fuarı'nın düzenlenmesinde emeği geçenlere birer plaket ve belge ile ödüllendirildi. Müzik eşliğinde halay çekilen festivale; çevre ilçelerden arıcılarda iştirak etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Hilmi Yamlı Erzurum Şenkaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title