Haberler

Senegal "sıfır atık" konusunda kararlı

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, ülkede ağustos ayında başlatılan "sıfır atık ve temiz şehir" kampanyasının uygulanmasında gerekli kararlılığın ortaya konulması çağrısında bulundu.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, ülkede ağustos ayında başlatılan "sıfır atık ve temiz şehir" kampanyasının uygulanmasında gerekli kararlılığın ortaya konulması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Sall başkanlığında başkent Dakar'da toplanan Bakanlar Kurulunda, birçok konunun yanı sıra çevre ile ilgili konular da ele alındı.

Kentsel Katı Atık Programı'nın uygulanmasının önemine değinen Sall, kabine üyelerinden, temiz bir Senegal için gerekli hassasiyetin ortaya konulmasında kararlılık göstermelerini istedi.

Macky Sall, Maliye ve Bütçe Bakanlığı ile Yaşam Alanlarından Sorumlu Bakanlığından, temizlik hizmeti sağlayıcılarının ortaya sistematik olarak hizmet koymaları için gerekli düzenlemeleri yapmaları talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Sall, Atık Yönetimi ve Koordinasyon Birimi'nin hızlı bir şekilde yeniden yapılandırılması talimatını da ilgili bakanlara iletti.

Haftada bir gün "ulusal temizlik günü"

Senegal'de ağustosta "sıfır atık ve temiz şehir" kampanyası dahilinde haftada bir gün "ulusal temizlik günü" ilan edilmişti.

Alınan kararın ardından Dakar Belediyesi ve Çevre Bakanlığı görevlilerince başlayan ortaklaşa çalışmayla, başkentin en işlek caddelerindeki seyyar satıcı tezgahları kaldırılmaya ve caddeler temiz hale getirilmeye başlandı.

Bunun yanı sıra kolektif yapıların çatısı altında toplanan çok sayıda gönüllü, 2022'de düzenlenecek 4'üncü Gençlik Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliğini yapacak başkentin cadde ve sokaklarını temizleme seferberliği başlatarak kampanyaya katkı veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title