Haberler

Sendikalar, Kendilerine Yeni Bir Yol Haritası Belirlemeli"

Türkiye Kooperatif Ticaret Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Genel Başkanı Eyüp Alemdar, değişen toplumsal yapının, sendikacılık hareketlerini de diğer kurumlar gibi dönüşüme zorladığını belirterek, "Bu noktada sendikaların 21.

Türkiye Kooperatif Ticaret Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Genel Başkanı Eyüp Alemdar, değişen toplumsal yapının, sendikacılık hareketlerini de diğer kurumlar gibi dönüşüme zorladığını belirterek, "Bu noktada sendikaların 21. yüzyıl bilgi toplumu çerçevesinde kendilerine yeni bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir." dedi.

Erenler ilçesindeki bir otelde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile KOOP-İŞ organizasyonuyla düzenlenen "Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi: Çalışma Barışı ve Sürdürülebilir Üretimin Şifresi Projesi"nin tanıtım toplantısında konuşan Alemdar, sosyal diyaloğun önemine değindi.

Dünyada ve Türkiye'de hızlı bir değişim, dönüşüm yaşandığını, ekonomik ve sosyal alanda meydana gelen değişmeleri, eski kavramlar ve yaklaşımlarla açıklamanın giderek güçleştiğini anlatan Alemdar, değişen üretim biçimlerinin toplumların bütün kurumlarını değiştirip dönüştürdüğüne işaret etti.

Alemdar, bu dönüşümlerin en önemlilerinden birisinin de sendikal harekette görüldüğüne, bilgi çağında ortaya çıkan yeni oluşumların endüstri ilişkileri sistemi üzerinde önemli etkiler oluşturduğuna değinerek, bu durumun işçi-işveren ve sendikalara yeni perspektifler, yeni bakış açıları getirdiğini vurguladı.

Değişen toplumsal yapının sendikacılık hareketlerini de diğer kurumlar gibi dönüşüme zorladığını anlatan Alemdar, şunları kaydetti:

"Bu noktada sendikaların 21. yüzyıl bilgi toplumu çerçevesinde kendilerine yeni bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir çünkü hak mücadelesi artık yalnızca bir sınıf mücadelesi anlayışıyla değil tüm dünyayı kavrayan anlayışla yeni bir yaklaşımı ortaya koymaktadır. Bu yaklaşımı geliştiremeyen sendikacılık anlayışının varlığını sürdürebilmesi de mümkün değildir. O nedenle demokrasinin, özgürlüklerin, katılımcılığın öncüsü olan sendikalar, bilimin yol göstericiliğinde yeni bir yol haritası belirlemek zorundadır."

Günümüzde endüstri ilişkileri sistemlerinin temelinde sorunlara ortak çözüm üreten barışçı modeller ve sosyal diyalog mekanizmalarının bulunduğuna işaret eden Alemdar, bu diyaloğun sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi için yararlı sonuçlar alınabilmesinin temel ön şartının, işçi haklarına ve sendikal hak ile özgürlüklere saygı olduğunu belirtti.

"Üretim işçisiz olamaz"

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da insanı makine ile eş değer gören, ekonomik insan gibi tanımlamayla çalışma hayatını yönlendiren bir anlayışa asla katılmadıklarını aktardı.

Türkiye'nin, şehirlerin, herkesin hedefleri olduğuna dikkati çeken Kösemusul, dünyada mevcut olan küresel rekabete karşı Türkiye'nin hedeflerine kavuşabilmesi için az çalışmak, ufak meseleleri büyük sorunlar haline getirerek iş ve sosyal yaşamı içinden çıkılmaz bir hale getirmek gibi seçeneklerinin olmadığını ifade etti.

Kösemusul, üretimin işçisiz olamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"İşçi işverensiz de olamaz ve ortak hakların önemi, hakkaniyet, adalet bir bütün olarak çok önemlidir. Ekonomik ve sosyal yaşamı bu bütünün parçaları olarak görmek mecburiyetindeyiz. İşçi ve işveren arasında diyalog mutlaka sağlanarak, ortak çözümler üretilerek çalışma barışının beraberinde getireceği huzur ortamı neticesinde biz hedeflerimize ulaşırız."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Kösemusul Erenler Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title