Haberler

Sendikacılara 4+4+4 Protestosu Davası

Kayseri'de hükümetin eğitim politikalarını, okul dönüşümlerini ve 4+4+4'ü eleştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan siyasi parti ve sendika temsilcilerinin yargılanmasına başlandı.

Kayseri'de hükümetin eğitim politikalarını, okul dönüşümlerini ve 4+4+4'ü eleştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan siyasi parti ve sendika temsilcilerinin yargılanmasına başlandı. Eğitim- Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Gezi direnişi sonrası başlatılan cadı avının benzeri Kayseri'de yapılmak istenmektedir dedi.Kitlesel basın açıklaması yaptıkları gerekçesiyle haklarında '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' nedeniyle dava açılan 11 kişinin yargılanmasına 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşma öncesi Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da katılarak destek verdi. Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, 4+4+4'e yönelik tepki ve itirazlarını göstermek amacıyla yapılan eylemler nedeniyle açılan davaların, hukuksuzluğun ve baskıcı- otoriter yönetim anlayışının sonucu olduğunu öne sürdü. Bozgeyik, şöyle dedi

Okulların kapandığı 14 Haziran'da Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de eğitimde 4+4+4 dayatmasının neden olduğu olumsuzluklara, okul dönüşümlerine ve eğitimde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Eğitim Sen ve KESK'e bağlı sendika üyeleri, demokratik kitle örgütü ve velilerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürünerek yapılan ve emniyet güçlerinin müdahale ya da uyarıda bulunmadığı kitlesel basın açıklaması ile eğitim sistemine ve 4+4+4'e yönelik uygulamasına yönelik eleştirilerimiz demokratik şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır.

'CADI AVI' Gezi direnişi sonrasında toplumun tüm kesimlerine yönelik olarak başlatılan cadı avının benzerinin Kayseri'de de başlatılmak istendiğini öne süren Bozgeyik, konuşmasını şöyle devam ettiSendika üye ve yöneticileri ile velilerin katıldığı söz konusu basın açıklamasının ardından 11 kişi hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefet suçundan dava açıldı. Bizlere açılan bu dava, tamamen hukuk dışı ve yıldırmaya yöneliktir. En küçük demokratik protestolara bile tahammül edemeyen, farklı çıkan her sesi susturmak için çalışan zihniyetin Türkiye'ye yarardan çok zarar getireceği aşikar. AKP'nin son dönemde iyice belirginleşen baskıcı, otoriter ve anti demokratik uygulamalara dayanan köhne düzenine karşı, doğru bildiklerimizi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

'ÖĞRENCİ EVİ' TARTIŞMALARI

Bozgeyik, Başbakanın öğrenci evleriyle ilgili başlattığı tartışmayı da eleştirerek şunları söylediAKP'nin ve Başbakan'ın kendi değerlerini polisiye tedbirlerle ev baskınlarıyla topluma dayatma zihniyeti, 18 yaşını geçmiş ergin insanların davranışlarını kısıtlamaya, özellikle genç kadınların hayatları ve bedenleri üzerinden belirlemeler yapmaya çalışan baskıcı ve erkek egemen anlayış, Türkiye'nin toplumsal gerçekliğine de, evrensel demokrasi ve insan haklarına da uymaz.

'ALİ KORKMAZ'I UNUTTURMAYACAĞIZ'

Yargılananlar arasında bulunan Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk da, Eskişehir'den Kayseri'ye alınan Ali İsmail Korkmaz davasının takipçisi olacaklarını belirterek, Metin Göktepe'yi nasıl unutturmadıysak, Ali İsmail Korkmaz'ı da unutturmayacağız diye konuştu.'Direne direne kazanacağız', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Ali İsmail Korkmaz gururumuzsun' sloganlarının atıldığı basın açıklamasının ardından 11 kişi, 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmak üzere Adliye'ye girdi.

YARGILANANLAR

14 Haziran'da yaptıkları basın açıklaması nedeniyle yargılananlar şunlarİsmet Gümüşoluk (Emep İl başkanı), Ümit Kartal, Veli Şahin, Yakup Aslandoğan (Emep üyesi), Ali Yıldırım (SES Şube Başkanı ), Orhan Karayakaya (Ses üye), Sedat Ünsal (Eğitim Sen Şube Başkanı ) Sinan Daşkın(üye), İsmail Ulusoy (ADD eski başkan), Rüstem Gümüş (Alevi Kültür Merkezi eski Şube başkanı), Özlem Yıldırım (BES)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Bozgeyik Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title