Haberler

Sen Üşürsen Ben Uyuyamam Kampanyası

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığının kampanyası çerçevesinde Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan 50 bin parçaya yakın giyim malzemesi, Kilis'e getirildi AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanı Hürcan: "Bu yardım malzemelerini yarın Suriyelilere dağıtmayı planlıyoruz"

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca yürütülen "Sen Üşürsen Ben Uyuyamam Kampanyası" kapsamında Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için toplanan yardım malzemeleri, Kilis'e ulaştırıldı.

Kampanya çerçevesinde hazırlanan yaklaşık 50 bin parça giyim malzemesini taşıyan tır, Kilis'e getirildi.

AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanı Seyit Hürcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyaya 81 ilde destek verildiğini bildirdi.

Yardım malzemelerinin bir bölümünün illerde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, kalanının ise girişimleri sonucu Kilis'e ulaştırıldığını dile getiren Hürcan, şöyle konuştu:

"Kilis'te 90 bin nüfusumuz varken şu anda 105 bin Suriyeli misafirimiz var. AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar daha önce Kilis'e iki yardım tırı getirilmesine vesile olmuştu. Ankara'nın Keçiören ilçesinden bir tır ilaç, bir tır da gıda malzemesi göndermişlerdi. Şimdi de kendileri buraya geldi. Bu yardım malzemelerini yarın Suriyelilere dağıtmayı planlıyoruz. Bu işte katkısı olan herkese çok teşekkür ederim."

Tırda çoğu kullanılmamış yaklaşık 50 bin parça giysi, atkı ve eldiven bulunduğu bilgisini veren Hürcan, yarın getirilecek tırda ise mont, ayakkabı, kazak, eldiven, atkı ve bereler olacağını, kampanya kapsamında yaklaşık 10 tırın Kilis'e ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Ayar ise toplanan yardımların, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması bakımından güzel bir çalışma yapıldığını vurguladı.

İhtiyaç sahiplerine yarın sabah yardımları ulaştırmanın sevincini yaşadıktan sonra kentten ayrılacaklarını anlatan Ayar, "Yardım dağıtımına eşlik edeceğiz. İnşallah bu soğuk kış şartlarında bu yardımımızın, misafirlerimizin en azından kış şartlarında daha huzurlu günler geçirmesine vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı. - Kilis

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title