Haberler

Semih Yalçın: 330 Konusunda Kimse MHP'yi Peşinen "Evet" Diyecek Diye Suçlayamaz

Güncelleme:

MHP'li Semih Yalçın, başkanlık sistemi tartışmalarına HABERTÜRK TV'de yanıt verdi.

"KARAR MECLİS'TEN ÇIKSIN"

Yalçın, AK Parti'nin teklifinin Meclis'e gelmesini beklediklerini söyleyerek, "Anayasal sisteme oturtulmasını istiyoruz. Meclis'e gelsin, bütün siyasi partiler otursun görüşsün, karar oradan çıksın. Millete götürülmesinden de herhangi bir endişemiz olmayacaktır. Millet hakemlik yapacaktır. Biz farklı düşünüyor olsak da biz buna 'Amenna' deriz, baştacı yaparız" dedi.

"İKİRCİKLİ DAVRANMAYIZ"

"Biz peşinen '330'u bulacaklar' gibi garanti, ne Genel Başkanımızın ne bir dava arkadaşımızın ağzından çıktı" diyen Yalçın şunları söyledi:

"Bugüne kadar biz AK Parti'ye değil, Türkiye'ye destek anlamında Sayın Devlet bahçeli bunu net olarak ortaya koydu. İktidarın da sorumlu bir tavır içerisinde ortak aklın kabul edeceği bir hususu gündeme getirmeli. Başkanlık sistemini mi, partili mi, yarı başkanlık mı der; bunların hiçbirini bilmiyoruz. Bunları bilmeden nasıl tavır alacağımız nereden bilinir? Gelsin, görüşelim. Değerlendirmeden bir açıklama yapamayız. İkircikli davranmayız. Biz halka gitmekten korkumuyoruz. Halk hakemdir. Her siyasi parti görüşünü açıklayacak ve millet buna karar verecek. Profili düşük bir grup başkanvekilinin Sayın Bahçeli'ye dil uzatmasını buna bağlıyorum.

"330 KONUSUNDA MHP PEŞİNEN 'EVET' DİYECEK DİYE SUÇLANAMAZ"

1 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanı yeni anayasaya vurgu yaptı, Sayın Başbakan, başbakan olduğu günden bu yana başkanlık sistemini getireceğiz dedi. Bunlar söylenirken nasıl rafta olabilir? Bu yönetim yapısı meşru bir anayasa zeminine oturmadıkça kriz, kaos devam eder. Bunun önüne geçebilme adına, Sayın Genel Başkan yolunun açılmasını istedi, 'Bu iş çözülmeli' dedi. Halk oylamasına götürüp götürmeyeceğine karar verecek makam Meclis'tir. 330 konusunda MHP'yi kimse peşinen "evet" diyeceksiniz diye suçlayamaz."

5 MUHALİF MHP'LİNİN AÇIKLAMALARI

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un TBMM'de düzenlediği basın toplantısında başkanlık sistemine "hayır" diyeceklerini açıklamalarını eleştiren Semih Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Bu beş milletvekilinin parti içindeki pozisyonu malumdur. Farklı düşünmeleri normaldir. 330 konusu, MHP'nin tavrı belli olmadan böyle bir çıkış yapmaları parti disiplinine aykırı bir duruş. MHP ne yapacağını Meclis'te söylemedi. Bütün bunlar söylenmeden, 'Biz şuna destek veriyoruz' diye bir yaklaşım içine girerek, kendi muhalifliklerine kılıf aramaları kendilerine yeni bir siyasi parti bulduklarının anlamına geliyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Semih Yalçın AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title