Haberler

Selçuk Dereli: 100'ün Üzerinde Ölüm Tehdidi Aldım

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Tffhgd Genel Başkanı Selçuk Dereli, Son Bir Ay İçerisinde 100'ün Üzerinde Ölüm Tehdidi Aldığını Söyledi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği TFFHGD Genel Başkanı Selçuk Dereli, son bir ay içerisinde 100'ün üzerinde ölüm tehdidi aldığını söyledi.

Konya'da Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesi ve Cengizhan Sigorta tarafından ortaklaşa düzenlenen "Mevlana Felsefesi ve Futbolumuzda Fair Play" konulu panele TFFHGD Genel Başkanı ve hakem Selçuk Dereli damgasını vurdu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu  ARPEG Genel Direktörü Gündüz Tekin Onay, TÜRFAD Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, Antalya spor Kulübü Başkanı Sedat Peker ve Konyasporlu kaleci Oğuzhan Bahadır'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Selçuk Dereli hakemlere haksız eleştiriler yapıldığını savundu.

"HAKEMLER YALNIZ"

Hakemlerin futbol komuoyunda yalnız olduğunu ifade eden Dereli, "Hiç kimse bize (satıcı, art niyetli, tetikçi) diyemez. Bunu asla kabul etmiyoruz. Çıkıyorsunuz sokağa, herkes hakem ama bir tek biz değiliz. Herkesin hakemlikle ilgili fikri var ama bilgisi yok. Hakemleri eleştiren kişilere on kusurlu hareketi sorduğumuzda hiç bir şey bilmiyor. Hakemi baskı altında tutup bir sonraki müsabakada takımın lehine mi karar vermesini istiyoruz? Bunu A takımı yapabilir de B takımı yapamaz mı? Ortak bir nokta olan fair-play'de buluşmamız gerekir. Aksi halde bunun sonu kötü olur. Herkes kendi menfeatini düşünürse futbolun ahengini kaybederiz. Biz hakemler olarak tabii ki hatalarımızı en aza indirmeye çalışıyoruz. Ama yalnızız" dedi.

"TARAFSIZ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Herkesin taraf olduğu bir ortamda tarafsız olmaya çalıştıklarını ifade eden Dereli, "FIFA kokartlı bir çok hakemimiz yurt dışında maçlar yönetiyor. O hakem arkadaşlarımız orada çok önemli müsabaka yönettiği zaman basında çok küçücük yerde okursunuz. Ama hata yaptığında manşetlerde görürsünüz. Hakemle ilgili kötü haber en iyi haberdir. Herkesin taraflı olduğu bir ortamda biz tarafsız olmaya çalışıyoruz. İşler kopma noktasına geldiğinde herkes kılıçları çekip acımasızca hakemleri eleştiriyor" diye konuştu.

"100’ÜN ÜZERİNDE ÖLÜM TEHTİDİ ALDIM"

İsim vermeden televizyon ve gazetelerde hakemlerle ilgili yapılan eleştirilere de değinen Selçuk Dereli, "Benim bir hakem arkadaşımın 5 yaşındaki kız çocuğu sokakta küfür ediyor. Benim kızım bir spor programını izlerken bir hakem eskisinin yapmış olduğu programda o ekrana tükürüyor. Bu benim suçum değil. Bu o programı yapan ve bu insanları birbirine kırdırmaya çalışan zihniyetin eseridir. Bizlerin içinden çıkmış olan bu insanlar acımasızca, içinden çıkmış olduğu bu toplumu yerle bir ediyor. Hakemlik yaparken herşey çok güzeldi. İçlerinden bu örgütün başkanlığını yapmış Merkez Kakem Kurulu başkanlığı yapmış kişiler de var. Ama şimdi oraya gelince çok farklı eylemlerde bulunuyorlar. Bazı kulüp ve insanlara yakın olmak ve hoş görünmek için mi yapıyorlar, bilemiyorum. Tabii ki eleştiri olacak, o programlar olacak, orada program yapacak ve gazetede yazı yazacaklar. Ama vicdansızca yapılan bu eleştireler bizi üzmektedir. Biz de hatamızı göreceğiz ve düzelteeceğiz. Bunu kabul ediyoruz. Bize kimse (maçı sattı) diyemez. Elinde belgesi olan varsa biz genel merkez olarak bunu inceler ve içimizde bu şekilde davranan kimseyi barındırmayız. Son bir ay içerisinde 100’ün üzerinde ölüm tehditi aldım. Bunu bu duruma getirenler utansın" dedi.

TERİM: "MEVLANA’DAN ÇOK DERS ALMAK LAZIM"

Mevlana’nın sözlerini örnek vererek fair-play ile ilgili düşencelerini aktaran Milli Takımlar Teknik Baş Sorumlusu Fatih Terim, "7-8 asır önce yaşamış bir insanı bugün hala anılıp düşünce pınarından nasipleniyorsak Mevlana’nın derinliği önünde saygıyla eğilmemiz gerekir. Mevlana’nın günümüze ulaşan her düşünce derinliği sadece ülke sınırlarında değil tüm dünyayı sarmıştır. Mevlana’ya tüm dünya saygı ve hayranlık duymaktadır. UNESCO’nun 2007 yılını Mevlana yılı ilan etmesi de bunun en güzel örneğidir. Fair-play Tanrı'nın sesini duymaksa, (O beni görüyor ve yaptığımı biliyor) demekse Mevlana Tanrı’nın sesini insanlığa 7-8 asır önce duyurmuştur. Mevlana Mesnevisi’nde (İnsan öncelikle kendi kusurlarını düzeltmeye çalışmalı, başkalarının kusurlarını görmezden gelmeli) der. Bizim oyuncularımız, yöneticilerimiz, medyamız, taraftarımızın fair-play adına Mevlana’dan alacağı çok büyük dersler var" diye konuştu.

FİNANSAL FAİR PLAY

Finansal fair-play ile ilgili düşüncelerini anlatan TÜRFAD Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı ise, "Spor toto-loto özelleştirilmeli ve buradan elde edilecek gelir, alt bölümlere aktarılmalıdır. Türkeye’deki bu yapı içinde sağlıksız 3. Lig tasfiye edilmelidir. Federasyonlar tamamen liglerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmalıdır. Kaynakların nereden geldiğini, nasıl dağıldığını, gelir kaynaklarının temiz olduğunu gözeten, ve kamunun bilgisine sunan bir sürece giriyoruz. Biz bunu yapmazsak FIFA ve UEFA bunu yaptıracak. Gelir düzeyinin sağlıklı dağıtılamadığı bir ortamda sağlıklı karar alamayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title