Haberler

Şehriban'a Kürdi'den Çözüm Sürecine Destek

Kürtçe albümü nedeniyle 21 yıl önce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı için Almanya'ya kaçan ve yapılan yasal değişikler sayesinde beraat eden Şehriban'a Kurdi, çözüm sürecine destek verdi Kurdi: "Sürecin destekçileri kim olursa olsun onların arkasındayız ve olmaya da devam edeceğiz"

YILMAZ EKİNCİ - Kürtçe albümü nedeniyle 21 yıl önce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı için Almanya'ya kaçan ve yapılan yasal değişikler sayesinde beraat eden Şehriban'a Kurdi, çözüm sürecine destek verdi.

Türkiye'ye dönüşünün ardından ilk konserini Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu'nda veren Şehriban'a Kurdi, AA muhabirine, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecinden memnuniyet duyduğunu belirten Kurdi, söylediği Kürtçe şarkıların yanı sıra başörtülü olması nedeniyle de 1990'lı yıllarda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

"İnançlı bir insanım, başörtüsünü isteyerek takıyorum. Çok zorluklarla karşılaştım. Ama hiç bir zaman başörtümü çıkarmayı düşünmedim" diyen Kurdi, geçen yıl Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses'in Diyarbakır'daki etkinlikte düet yaptığını, Şivan Perver'in gelecek yılki Nevruz etkinliğine de katılmasını beklediğini söyledi.

Kurdi, yıllar önce katıldığı bir müzik yarışmasında birinci seçilmesinin ardından küçük yaşta olmasına rağmen kısa sürede tanındığını bildirerek, 1990'lı yılların başında Kürtçe şarkı söylemenin zorluğunu hatırlattı.

1990'lı yıllarda Halkın Emek Partisi'nin (HEP) bir mitinginde söylediği şarkı nedeniyle gözaltına alındığını ardından savcılığa sevk edildiğini anlatan Kurdi, şunları kaydetti:

"Savcılıkta, (kızım ne söylediğinin farkında mısın? Sen çok büyük şeyler söylüyorsun ama hiç farkında değilsin. Birileri mi sana söyletiyor, yoksa kendin mi söylüyorsun?) diye sordular. Ben de bunları kendim söylüyorum ama bilerek değil, yanıtını verdim. Tabii rahat çıkabilmek amacıyla bunu dile getirdik. Türkiye'den çıkmama neden olan ise 1993 yılında yapmış olduğum bir albümdü. Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldım."

-"Annelerin bir daha ağlamasını istemiyorum"

Aldığı hapis cezasının ardından Avrupa'ya kaçtığına dikkati çeken Kurdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye 15 sene gelemedim. Son yasal değişiklerle beraat ettim. İnşallah barış süreci devam eder. Bu çok sevindirici bir süreçtir. Çözüm sürecine çok seviniyoruz. Ben de bir anneyim. Kanın durmasına o kadar seviniyorum ki... Çünkü bir evlat kolay yetiştirilmiyor. Onun için annelerin bir daha ağlamasını istemiyorum. Kanın durmasını istiyorum. Barış ortamının sağlanmasını istiyorum. Sürecin destekçileri kim olursa olsun onların arkasındayız ve olmaya da devam edeceğiz." - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Şivan Perver Türkiye Almanya Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title