Haberler

Şehit Fethi Bey Ölümünün 102. Yılında Fethiye'de Anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye’ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 102. yılında Fethiye’deki kendi heykeli önünde düzenlenen törenle anıldı.

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 102. yılında Fethiye'deki kendi heykeli önünde düzenlenen törenle anıldı.

Türk Hava Kuvvetlerinin ilk şehidi Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey'in ölümünün 102. yılı dolayısıyla düzenlenen törende, paramotor, model uçak ile mikrolight uçaktan serbest atlayış gösterileri yapıldı. Fethi Bey'in 102. Yıl anma törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yavuz Özfidan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgenerel Cevat Yazgılı, Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Güleç, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Hurşit Atılgan, daire amirleri, askeri erkan, THK genç kanatlar üyeleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı de milletine itibar kazandırmak için çıktığı yolculukta ilçelerine adını veren Tayyareci Fethi Bey'i minnetle andıklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Hurşit Atılgan da, 100 yılda önemli ölçüde gelişen tayyareciliğin, bugün insanların ulaştığı medeniyet seviyesinin asli unsuru haline geldiğini anlattı. Atılgan, insanlığın bu kadar hızlı gelişip, uzakları yakın etmesinin, her alanda büyük teknolojik gelişmeler sağlamasının tayyarecilik sayesinde olduğunu vurguladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgenerel Cevat Yazgılı ise, havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıran ve kendisinden sonra gelen genç havacılar için ilham kaynağı olan Yüzbaşı Fethiye Bey'i minnetle andıklarını ifade etti. Yazgılı, Türk milletinin, asırlardır şanını yüceltip bağımsızlığını ebedi kılmak için can veren aziz şehitlerin hatıralarını saygıyla anmanın milli bir görev olduğu bilincini yaşadığını dile getirdi. Türk milletinin yetiştirdiği kahraman havacılardan olan ve vatanına hizmet uğruna şehitlik mertebesine ulaşarak hava kuvvetlerinin ilk şehidi olma şerefine erişen Yüzbaşı Fethi Bey'in Türk havacılarına büyük katkı sunduğuna değinen Yazgılı, "Bu millet her şehidine olduğu gibi Yüzbaşı Fethi Bey'e de çok şey borçlu. Türk milletinin bağımsızlığı için şehit olan tüm kahramanlarımıza minnettarız" diye konuştu.

Fethiye'deki Tayyareci Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, yaşadıkları coğrafyaya ismini veren kahraman asker şehit Fethi Bey'i ölümünün 102. yılında saygıyla andıklarını söyledi. Türk milletinin, dünyada olmazsa olmaz temel taşlarından birisi olduğuna dikkati çeken Çalık, dünya var olduğundan beri Türk milletinin de var olduğunu, bu milletin bulunduğu coğrafyayı canını vererek kendisine vatan yaptığını kaydetti. Bölgede bir varoluş savaşı yaşadıklarını belirten Çalık, "Güneydoğu'da şuanda kahramanca çarpışan askerimiz, polisimiz, hava ve kara kuvvetlerimizin yanında her gün şehit olan kahraman yiğitlerimiz var. PKK ve PYD gibi terör örgütleri Amerika ve Rusya'nın bölgede yeni bir harita çizmek isteyen küresel güçlerin maşası konumunda. Bölgede yeni bir harita çizmenin tek engeli, Türkiye Cumhuriyeti bunun iyi bilmesi lazım" dedi.

Konuşmaların ardından Beşkaza Meydanı'nda devam eden törende, Türk Hava Kurumu tarafından paramotor, model uçak ile mikrolight uçaktan serbest atlayış gösterileri yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Behçet Saatcı Faruk Akıncı Fethiye Yerel Haberler

title