Haberler

Şehit Annesi 15 Temmuz Oğlumun Doğum Günü

Şehit annesi 15 Temmuz oğlumun doğum günü

15 Temmuz şehidi Antalya'da mezarı başında törenle anıldı

Şehit babası Zeki Kılınç :

"Evlatlarımızla gurur duyuyoruz"

Şehit annesi Meltem Kılınç,

"Oğlumun doğum gününü kutluyoruz"

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatan haini gibi davranmayı bıraksın artık"

ANTALYA - 15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç mezarı başında törenle anıldı. Şehidin annesi Meltem Kılınç, 15 Temmuz'un oğlunun doğum günü olduğunu söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Müdürlüğü'nde görevliyken ve geçici görevle Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra meydana gelen çatışmada şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç için Antalya'da tören düzenlendi. Uncalı Mezarlığı içerisinde yer alan Polis Şehitliği'nde düzenlenen törene baba Zeki, anne Meltem Kılınç, şehidin kardeşleri Gamze ve Onur Kılınç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Tugay Komutanı Albay Tahir Savran, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Müftüsü Osman Artan ve protokolden birçok isim katıldı.

"Şehit annesi ve babası ilk gelenler oldu"

Tören öncesi şehidin annesi Meltem ve babası Zeki Kılınç, mezarlığa ilk gelenler oldu. Anne ve baba şehit düşen oğullarının mezarına karanfil bırakırken dua ettiler.

"Duygu dolu anlar yaşandı"

Düzenlenen törene Şehit Muhammet Oğuz Kılınç'ın ailesinin dışında dayısı, kuzenleri ve yakınları da katıldı. Törene gelen Şehit Oğuz Kılınç'ın kuzenleri İl Müftüsü Osman Artan'ın dua okuduğu sırada gözyaşlarını tutamayarak ağlamaya başladı. Küçük çocukları sakinleştirmek şehidin dayısına kaldı. Küçük çocukların gözyaşı döktüğünü görenler de duygu dolu anlar yaşadı.

Baba Kılınç: "Evlatlarımızla gurur duyuyoruz"

15 Temmuz'a birkaç günün kaldığını söyleyen baba Zeki Kılınç, "Yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle etkinlikler yapılmakta. Bizler de 15 Temmuz şehit aileleri yakınları olarak bu etkinliklerde bulunuyoruz. Evladımızı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağını göklerden inmemesi, vatanın bölünmemesi, ezanların susmaması için şehit verdik. Şehitler tabi ki verilecek. Şehitler tepesi hiç boş kalmayacak inşallah. Şehitlerimizin yanında 2 bin 200'e yakın gazilerimiz var. 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasında ecdadına yakın bir şekilde görevini yerine getirdi. Evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Bizler zaten Türk milleti olarak ecdadımızdan gelen, bizlerin ruhlarına bedenlerine kadar işlemiş durum var ki o da yeri geldiği zaman vatan, millet ve bayrak için şehit olmaktır. Bizler şehadeti baş tacı yapan insanlarız. Evlatlarımız peygamber efendimize komşu, Hz. Hamza'ya yoldaş olmuşlardır. Bizler de yaşadığımız süre boyunca kıyamete kadar inşallah Türkiye için bu bayrağının göklerden inmemesi için çabalayacağız" dedi.

"Vatan için canını verenler cennete gitmiştir"

Türkiye'nin şehitlerine sahip çıktığını ifade eden Zeki Kılınç, "Vatan için canını verenler cennete gitmiştir. Vatan hainliği yapanlar ise şuan hesap vermekteler. Vatanına ihanet eden kişilerin gideceği yer bellidir. Ne mutlu ki Türkiye devleti olarak bizler ayaktayız. Bizler evlatsız yaşayabiliriz ama vatansız ve bayraksız yaşayamayız. Bu millet tüm İslam aleminin dualarıyla inşallah kıyamete kadar bu ezanları susturmayacak. Bu bayrakta göklerden inmeyecek. Bizler onurlu ve şerefli insanlar olarak yaşayacağız. Bizler bir tane evlat şehit vermiş olabiliriz ama binlerce Muhammet Oğuzlar, Ömer Halisdemirler kazandık. Bizdeki bu ruh ve heyecan sönmediği sürece ilelebet zafere ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Anne Kılınç: "Oğlumun doğum gününü kutluyoruz"

15 Temmuz'un oğlunun doğum günü olduğunu söyleyen şehit annesi Meltem Kılınç, "Şehitlerimizin doğum günü. Bunu büyük yüreklilikle söylüyorum 15 Temmuz bir zaferdir. Biz bu zaferi kutluyoruz. Oğlumun doğum gününü kutluyoruz. Vatan sağ olsun diyorum. Her zaman bunu yürekten söylüyorum ama çok zor. Evlat acısı inanılmaz derecede çok zor. Bir anneye sorsalar evlat mı can mı? Emin olun ki evladın olmadığı hiçbir yerin ne tadı var ne de tuzu var. Evlat sevgisi ve evlat bambaşka fakat evlat sevgisiyle vatan sevgisi aynıdır. Ne vatansız yaşanır ne de evlatsız yaşanıyor. Benim evladım şehit oldu. Çok güzel yerlere gitti. Vatan hainlerinin gideceği yer bu dünyada da ebedi dünyada da gidecekleri yer cehennemdir" dedi.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatan haini gibi davranmayı bıraksın artık"

Bu ülkede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi vatanına milletine sadık, ülkesini düşünen bir liderin olduğunu söyleyen Anne Meltem Kılınç konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şu aşamada bütün şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmamız lazım. Bunu özellikle vurguluyorum. Çünkü 15 Temmuz'u çok özel bir günden çıkarmaya çalışmak isteyenler var. Bunlara da hakkımı helal etmiyorum bir anne olarak. Buradan özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatan haini gibi davranmayı bıraksın artık. Dünya ülkeleri, herkesin gözleri bizim ülkemizde. Lütfen vatan hainleri ülkemizin peşini bıraksınlar."

Törenin ardından siyasi protokol ilk olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın mezarına karanfil bıraktı. Siyasi protokol daha sonra diğer şehitlerin mezarlarını da ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kemal Kılıçdaroğlu Zeki Kılınç Osman Artan Antalya Genel Haberler

title