Haberler

Sedat Peker nerede? Sedat Peker hangi ülkede? Sedat Peker yakalandı mı?

Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı olan ve yurt dışında olan Sedat Peker, daha önce aynı suçtan hüküm giymiş; 2014'te cezaevinden çıktıktan sonra çeşitli organizasyonlarda ödül almıştı. 1990'lardan bu yana "mafya operasyonlarının" en önemli isimlerinden olan Sedat Peker kimdir? Sedat Peker nerede? Sedat Peker yakalandı mı? Sedat Peker hangi ülkede?

Sedat Peker nerede, yakalandı mı? Nisan ayında İstanbul merkezli birçok ilde, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay'da 121 adreste arama yapıldı ve onlarca şüpheli gözaltına alındı.

SEDAT PEKER YAKALANDI MI?

Sedat Peker, son olarak Twitter'dan yaptığı son paylaşımında kaldığı ülkeden çıkacağını söyledi. Peker'in sosyal medya paylaşımı: "Kıymetli dostlarım bir tane namusu olmayan şahıs kaldığım otelin yayınını yapmış. Bu yüzden uzun bir yolculuk yapacağım."

SEDAT PEKER NEREDE?

2020'nin başında Sedat Peker'in yurt dışına kaçtığına dair artan söylemlere karşın Peker, 3 Şubat 2020 tarihinde resmî Instagram hesabında iki aydır Balkan coğrafyasında olduğunu, şu anda ise Karadağ'da ikamet edip üniversite eğitimi için bu ülkede kaldığını söylemişti.

Yayınladığı videolardan birinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai emirliğinde bulunduğunu ifade eden Peker, Türkiye'ye dönmeyeceğini belirtti. Peker, "Benim oraya dönmem artık bundan sonra mümkün değil. Gelmem... Zaten getirmek için her şeyi yapıyorsunuz. Siz alın getirin. Ben kendim gelmeyeceğim. Dubai'deyim. Diyet olarak parmağımı koyduğum her şeye sadığım. İki tane müfettiş yollayın buraya. Yalan makinesi alıp gelsinler. Kamerayı açıp makineye bağlayın beni. Yalan söylediğimde parmağımı keselim. Ben 'Parmaksız Sedat' olarak anılmayı göze aldım da lütfedip 2 müfettiş yollamayı da siz göze aldın." ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER KİMDİR?

Soruşturma kapsamında Peker'in elebaşı olduğu 63 kişinin; "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlendi.

Yurtdışında olduğu tespit edilen Peker hakkında kırmızı bülten talep edildi.

Peker son dönemde, YouTube'ta yayınladığı videolarla gündeme geldi. Bazı kişi ve kurumlarla ilgili çeşitli iddialar ortaya atan Peker, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı da Peker'in videolarda gündeme getirdiği iddiaları "iftira ve itham" olarak nitelendirdi.

Bakanlık, 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sosyal Medya Sedat Peker Sedat Peker Sedat Peker Twitter Karadağ Dubai Dubai Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title