Haberler

Savcı Kiraz'ın Şehit Edilmesine İlişkin İddianame Kabul Edildi

Haber Özden ATİK İSTANBUL, DHACumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında DHKPC terör örgütü mensupları Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından şehit edilmesine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi.

Haber Özden ATİK İSTANBUL, DHA

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında DHKPC terör örgütü mensupları Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından şehit edilmesine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. 4'ü tutuklu 9'u firari toplam 14 sanığın yer aldığı davanın ilk duruşması, 22 Kasım'da Çağlayan'da görülecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gerekli incelemelerinin tamamlanmasının ardından kabul edildi. İlk duruşmanın 22 Kasım'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yapılmasına karar verildi. Sanıklar Cengiz Özel, Mithat Öztürk, Murat Canım ve Mustafa Koçak'ın tutukluluk hallerinin devamına, firari sanıklar Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Şerafettin Gül, Seher Demir ve Musa Aşoğlu hakkında yakalama kararının devamına hükmedildi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, DHKP-C silahlı terör örgütünün üst düzeydeki karar organı olan merkez komitesinde Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, yine örgütün genel komitesinde Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Şerafettin Gül, Seher Demir ve Musa Aşoğlu ile Mustafa Koçak, Deniz Özel, Cengiz Özel, Mithat Öztürk ve Murat Canım sanık sıfatıyla yer alıyor.

HAPİS TALEPLERİ

İddianamede sanıklar Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Şerafettin Gül, Seher Demir ve Musa Aşoğlu'nun Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ve Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. 9 şüphelinin ayrıca Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından da cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıklar Mustafa Koçak ve Murat Canım'ın, Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Koçak ve Canım'ın Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme yardım, Ateşli silahlar kanununa muhalefete yardım ve Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım suçlarından 28 yıl ile 48.5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması da talep ediliyor. İddianamede, sanıklar Deniz Özel, Cengiz Özel ve Mithat Öztürk'ün ise Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapsi cezası isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title