Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ceylan Ertem kimdir? Ceylan Ertem kaç yaşında?

Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ceylan Ertem kimdir? Ceylan Ertem kaç yaşında?

Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ceylan Ertem kimdir? Ceylan Ertem kaç yaşında?
Haberler.com - Haberler | Gündem

Kanal D ekranlarının sevilen müzik programı Şarkılar Bizi Söyler'e konuk olan Ceylan Ertem araştırılıyor. Peki, Şarkılar Bizi Söyler Ceylan Ertem kimdir, kaç yaşında? Ceylan Ertem nereli, mesleği nedir? Ceylan Ertem hayatı ve biyografisi nedir?

Ünlü sanatçı Ceylan Ertem Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oluyor. Şarkılar Bizi Söyler'e konuk olan Ceylan Ertem merak edildi. Peki, Şarkılar Bizi Söyler Ceylan Ertem kimdir, kaç yaşında? Ceylan Ertem nereli, mesleği nedir? Ceylan Ertem hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde…

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER CEYLAN ERTEM KİMDİR?

Doğum tarihi: 26 Aralık 1980

Kaç yaşında: 40 yaşında

Nereli: Adapazarı

Boy: 1,64 m

Adapazarı'nda aslen Çerkes olan bir ailede dünyaya geldi. Müzik hayatına 1992'de Adapazarı Belediyesi çocuk ve gençlik korosu'na katılarak başlayan Ertem, 1995'te piyano ve gitar eğitimi almaya başladı. 1999'da müzik eğitimine devam etmek için İstanbul'a taşındı ve Akademi İstanbul' da 1 yıl müzikal şarkıcılığı eğitimi aldı. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne girdi ve Batı müziği bölümünde 2 yıl eğitimine devam etti. 2000 yılında Tuncay Korkmaz ile birlikte Anima'yı kurdu. Ardından 2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi'nde duysal sanatlar bölümünde müzikoloji eğitimi aldı.

2006'da "Animasal" albümünü çıkaran Anima'nın 2007'de dağılmasından sonra 2008 yılında 26 hafta süren Açık Radyo'da ŞubidaP programını hazırlayıp sundu. 2008 yılında Berlin'de temelleri atılan "Octophone" projesinde Philipp Gropper ve Wanja Slavin ile beraber kayıtlara başladı. Çalışma sonucunda Berlin'de bir dizi konser verdi. Projeyle Avrupa'da ismini duyuran sanatçı, 2010 yılı şubatında Fransız alternatif gruplarından United Fools ile konser için, konuk sanatçı olarak Fransa'ya davet edildi. Yine 2010 yılının ilk aylarında da Hollandalı alter

Diskografi

Animasal (2006) - Anima ile

• Xenopolis (2011) - Barana ile

Solo Albümleri

• Soluk (2010)

• Ütopyalar Güzeldir (2012)

• Amansız Gücenik (2014)

• YUH! (2015)

• Yine de Amin (2017)

• Seni Senin Gibiler Sevsin (2018)

• Câhille Sohbeti Kestim (2020)

Single

• Kör Heves (Mabel Matiz'le düet) (2014)

• Hileli (Kolektif İstanbul ile birlikte) (2018)

• Gel Sevelim (2018)

• Mavi Çocuklar (2018)

• Adem Olan Anlar (2020)

• Seyrüsefer (feat. Melike Şahin) (2020)

• Orman (feat. Duygu Soylu) (2020)

• Dünya Heveslisi (2020)

o Datlım Gıymatlım

o Yalnızlık Ölüm Boyu

• Şeker Anne (Yunus Emre Ersoy ile) (2020)

• Dardayım (2021)

• Çaresiz (2021)

• Gönül Çalamazsan Aşkın Sazını (Haluk Levent ile) (2021)

Konuk olduğu albümler

• Zalım (Mahzuni'ye Saygı) (2017)

• Aşık Oluyorum Eyvah (İlhan Şeşen: Hediyem) (2018)

• Çukur Benim (Ozan Doğulu & Kubilay Aka ile birlikte) (2019)

• Sitem (Altın Düetler 2) (2019)

• Destina (Hikayesi Var) (2020)

Haber Yorumları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Manşet Haberler

title