Haberler

Sarıkamış Şehitleri Gebze'de Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Sarıkamış Harekatının 103. Yıl dönümünde Gebze'de düzenlenen yürüyüş ve programlarla anıldı.

Sarıkamış Harekatının 103. yıl dönümü münasebetiyle Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in katılımlarıyla Gaziler Dağı'nda anma yürüyüşü gerçekleşti. Gebze Belediyesi ve Sarıkamış Beyaz Umut Derneği ve Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Platformu işbirliğinde düzenlenen anma yürüyüşüne, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra, STK'lar, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen anma yürüyüşün ardından Gaziler Dağı zirvesinde Sarıkamış şehitlerini canlandıran bir tiyatro gösterisi yapıldı.

Türk bayrakları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından şehitler için Kuran'ı Kerim okundu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Kaymakam Mustafa Güler de yaptıkları konuşmalarda Sarıkamış Şehitlerini andılar ve birlik beraberlik mesajları verdiler.

Sabah gerçekleşen yürüyüşün ardından Sarıkamış Şehitlerini anma programı Gebze Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminer ve konser ile devam etti.Gerçekleşen anma programında konuşan Gebze Sarıkamış Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sarıkamış Şehitlerinin her yıl düzenli olarak anılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken organizasyona verdikleri desteklerden ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e teşekkür etti.

Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker yaptığı selamlama konuşmasında ülkemizin bulunduğu zor coğrafyasına dikkat çekerek, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu sebeple tarih boyunca birçok badire atlattık. Her dönemde bu topraklar için şehitler verdik. Önemli olan onların bizlere bıraktığı emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek. Bu sebeple bizlere düşen ne önemli görev çok çalışıp ülkemizi en iyi konuma getirmektir. Ben bir kez daha tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

Düzenlenen anma etkinlikleri Recep Ergül ve Arzu Akça'nın ağıt türküleri ve Ömer Faruk Elmas'ın kum gösterisi ile sürdü. Programın sonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Sarıkamış Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, misafir konuşmacı ve sanatçılara plaket takdiminde bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Güler Adnan Köşker Sarıkamış Gebze Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title