Haberler

Şarık Tara Son Yolculuğuna Uğurlandı -2

Enver ALAS - İbrahim MAŞE - Yılmaz BEZGİN - İSTANBUL DHA - ENKA Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Şarık Tara, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Enver ALAS - İbrahim MAŞE - Yılmaz BEZGİN - İSTANBUL DHA - ENKA Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Şarık Tara, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ekonomiden sanayiye, eğitimden sanat ve spor dünyasına sayısız alanda iz bırakan iş insanı Şarık Tara için Bebek Hümayun-u Abad Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende başta Tara ailesi olmak üzere, yakınları, holding çalışanları ile siyaset, iş, spor dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu.

Şara'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine 'Lale', 'Evlatların', 'Torunların', 'Küçük torunları' yazılı birer buket çiçek kondu.

Cami avlusunda taziyeleri Tara'nın eşi Lale Tara, oğlu Sinan Tara başta olmak üzere diğer aile üyeleri ve torunları kabul etti. Erken saatlerden itibaren camiye gelenler, taziye için uzun kuyruk oluşturdu.

SİYASET VE İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Gürsel Tekin,  TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali  Koç, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Faruk Süren, İnan Kıraç, Hüsnü Özyeğin, Serdar Bilgili,  Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve  8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da katıldı.

KILIÇDAROĞLU: SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL DÜNYADA SES GETİREN YATIRIMLAR YAPTI

Aileye taziyede bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şarık Bey Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli iş insanlarından birisiydi. Önemli bir kurumun başındaydı. Oluşturduğu kurumun kültürünü de oluşturdu. Sadece Türkiye'de değil dünyada ses getiren yatırımlar yaptı. Bugün kendisini sonsuzluğa uğurluyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. İş dünyasına da başsağlığı dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

BAKAN BAK: BİZ DE ONU ÖRNEK ALIRDIK

Hükümet adına cenazeye katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Şarık Tara'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.  Tara'nın Türk sporuna çok önemli katkısı olduğunu aktaran Bakan Bak, "Türk inşaat sektöründe adını duyuran çok önemli bir büyüğümüzdü. Biz de onu örnek alırdık. Türk müteahhitlik sektörü için bir duayendi, bir vizyondu. Ortaya koyduğu başarılar, eserler, uluslararası müteahhitlik sektöründeki başarıları unutulmayacak. Spor yönüyle de gençlerimize örnek olan, onların sporla buluşmasına katkı sağlayan bir büyüğümüzdü. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞBAKANLAR TANSU ÇİLLER VE MESUT YILMAZ DA TÖRENE KATILDI.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ise Türk ekonomisinin ve Türk dış politikasının önemli bir ismini kaybettiklerini belirterek Şarık Tara için mekanının cennet olması temennisinde bulundu. Yine eski Başbakan Tansu Çiller ise Tara'nın öncü bir iş adamı olduğunu belirterek, "Ülkemizi yurt dışına açan öncü isimlerdendi. Kendisi aslında eğitimciydi. Çok teknik adam yetiştirdiğini bilirim. Özellikle Rusya'ya, Türki Cumhuriyetlerine çok ciddi açılımları olmuştur. Uzun yıllar komşumuz olmuştur, ülkesini seven duayen bir iş adamıydı. Mekanı cennet olsun. Ülkemiz için büyük bir kayıptır" ifadelerini kullandı.

GÜLER SABANCI: ULUSLARARASI İLİŞKİLER DE MÜTHİŞ İLİŞKİLERİ VARDIR

Törende bulunanlardan Güler Sabancı, aileye taziyede bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türk iş dünyasının olağanüstü bir isminin kaybını yaşamanın üzüntüsü içinde olduğunu söyledi. Sabancı, "Türkiye'yi dünyada temsil etmiş, Türkiye'yi çok yükseklerde temsil etmiş öncü işleri vardır. Uluslararası ilişkiler de müthiş ilişkileri vardır. Japonya'dan Yunanistan'a bütün iş konseylerinin kurucusu olmuş, çok örnek bir abimizdi" dedi.

Tuncay Özilhan da "Çok önemli bir duayenimizi kaybettik. Bunun üzüntüsü içindeyiz. Türkiye'ye müteahhitliği öğreten, Batı ile ilişkiler de çok önemli katkılar sağlayan bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

ULUS MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şarık Tara için öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı kılındı. İş, siyaset, spor ve sanat camiasından çok sayıda katılımın olduğu törende katılımcılardan helallik alındı. Daha sonra Tara'nın tabutu, törenin ardından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Şarık Tara'nın cenazesi Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şarık Tara İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title