Haberler

Sarıgöl'ün Ahmetağa Köyünde Su Kuyusu Törenle Açıldı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesine Bağlı Ahmetağa Köyünde Tarımsal Sulama Amaçlı Kurulan 8. Derin Kuyu Sondaj Pompası, Protokolün de Katıldığı Törenle Kullanıma Açıldı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Ahmetağa köyünde tarımsal sulama amaçlı kurulan 8. derin kuyu sondaj pompası, protokolün de katıldığı törenle kullanıma açıldı.

Ahmetağa köyünde mevcut 7 kuyu dışında muhtarlık tarafından açılan 8. kuyuda, 152 metre derinlikten su çıkarıldığı ve saatte 150 ton su ile köyde 6 bin dekarlık arazinin sulanabileceği belirtildi.

Derin kuyu sondaj pompasının kullanıma açılması törenle gerçekleştirildi. Törene Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, İlçe Müftüsü Oğuz Metin ve yüzlerce köylü katıldı. Burada konuşma yapan Muhtar Metin Aratalp, "Köyümüzün 6 bin dekarlık alanının yaz aylarında rahat bir şekilde sulanabilmesi için 8. kuyumuzu açtık. Yeni kuyumuz için 50 bin YTL harcama yapıldı. Hizmete girecek olan kuyumuz 2 bin dekarlık alana cevap verebilecek. Yaz aylarında diğer kuyularımızla birlikte toplam olarak 6 bin dekarlık tarım alanı sulanabilecek. " dedi. Derin kuyu sondaj pompasının çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu ise, "Küresel ısınmayı da göz önüne alarak suyu idareli kullanmanız yararlı olacaktır." diyerek uyarıda bulundu.

Konuşmaların ardından yeni derin kuyu sondaj pompası Kaymakam Adem Uslu tarafından kurdelesi kesilerek kullanıma açıldı.

(VS-MY) 07.04.2008 17:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title