Haberler

Şaphane'de Kiraz ve Vişne Çekirdeğinden Yastık

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde kiraz ve vişne çekirdeğinden yastık yapılıyor.

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde kiraz ve vişne çekirdeğinden yastık yapılıyor.

Kiraz ve vişne çekirdeğinin kullanılarak yapılan yastıkların, soğuk ve sıcağı en uzun süre muhafaza edebilme özelliği sayesinde, Sıcak su torbalarına alternatif oluşturduğu, ayrıca soğuk lavman malzemesi olarak ta kullanılabildiği bildirildi.

Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan kiraz ve vişne çekirdeğinden yapılan yastığın sağlık açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Daşhan, "İşkur Kütahya İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen kursumuzda Şaphane ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız bir eğitim veriliyor. Türkiye'de romatizmal hastalıklarda fizik tedavi amaçlı su torbaları kullanılıyor. Oysa kiraz ve vişne çekirdeği özel yanmaz kumaşlar içine konduğunda ısıyı daha fazla tutuyor. Vişne ve kiraz çekirdeğinden yapılan ısı yastıkları mikro dalga fırın içinde 3-5 dakika ısıtıldıktan sonra yaklaşık 3,5 saat soğumuyor. Omuz, sırt, bacak ve kol gibi kas ağrılarının tedavilerinde kullanılıyor. Isı yastıklarının Şaphanemizde üretilip iç pazarda kullanımına başlanması için bir çalışma yapacağız. İlçemiz yıllık 20 bin tonun üzerinde vişne ve kiraz üretiyor. İnşallah kıza zamanda bu çalışmamızın ilçe ekomisine katkı sağlamasını hedefliyoruz" dedi.

Şaphane Halk Eğitim Müdürü Fuat Bayri, "İŞKUR Kütahya İl Müdürlüğü ile beraber 41 gün boyunca 20 kursiyerimizle kiraz ve vişne çekirdeğinden yastık yapma konusunda eğitim vereceğiz. Şaphane ilçemizde ekonomik olarak nasıl katkı sağlabiliriz konusunda çalışmalarımız aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Rasim Daşhan Kütahya Şaphane İŞKUR Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title