Haberler

Şanlıurfa'da En Güzel Güverci Yarışması

Şanlıurfa Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenecek olan En Güzel Güvercin Yarışması Cumartesi günü başlıyor.

Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenecek olan En Güzel Güvercin Yarışması Cumartesi günü başlıyor. Ayrıca aynı gün çok sayıda ünlü yazarın katılımıyla Kitap Fuarı'da açılacak.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün girişimleri sonucunda düzenlenen "Medeniyetin Kanatlandığı Yer" Şanlıurfa'da En Güzel Güvercin Yarışması, 28 Mayıs Cumartesi saat 10.00'da tarihi Gümrük Hanı'nda başlayacak.

Yarışmada Şebap cinsindeki kül renk, Miski, Çakmaklı, siyah ve eyaz güvercinler ile Halis cinsindeki Aynalı, Şami, Alaca Bağdadi, İspir ve Kara Nakışlı güvercinlerin başvurusu alınacak. Programın açılışında barış adına 63 adet güvercin gökyüzüne salıverilecek. İki gün sürecek olan yarışmanın sonuçları, 29 Mayıs Pazar günü saat 17.00'da düzenlenecek törenle açıklanacak. Yarışmada dereceye girenlere altın ve kupa verilecek. Türkiye'nin birçok ilinden katılımın sağlanması beklenen En Güzel Güvercin Yarışması aynı zamanda Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

ŞANLIURFA'DA İLK KEZ KİTAP FUARI DÜZENLENİYOR

Bu arada Güvercin Yarışmasının yanı sıra Şanlıurfa, ilk kez Kitap Fuarı'na da ev sahipliği yapacak. Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Kitap Fuarı, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de kitapseverlerle buluşacak. Topçu Meydanı'nda düzenlenecek olan ve 19 Haziran'a kadar açık kalacak Kitap Fuarı'na, 75 yayınevi ve Abdurrahman Dilipak, Emine Şenlikoğlu, Vehbi Vakkasoğlu gibi yazarların da aralarında yer aldığı 50 yazar katılacak. Yazarların şehirdeki bazı okullarda genç okurlarla buluşması da bekleniyor.

GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLİĞİ KÜLTÜREL MİRAS

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapılacak olan iki büyük etkinlikten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Küçük, "Şanlıurfa kültürünün özgünlüğü ve çeşitliliği, güvercinlerine verdikleri önemle de açıkça ortaya konmuştur. Şanlıurfa ilimiz bölgeye ait en büyük güvercin çeşitliliğine sahip illerden biridir. Ayrıca güvercin yetiştiriciliği Şanlıurfa'da kendine özgü kültür yapısını almış, bir nevi kültürel mirasımız olmuştur" dedi.

Bölgede güvercin kültürünü yansıtan organizasyonun eksikliğinin hissedilmesi üzerine düzenlenecek olan güvercin yarışmasının kentin sahip olduğu kültürel zenginliklerin daha da çok ortaya çıkarılmasını sağlayacağını kaydeden Küçük, "Valiliğimiz öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞURKAV'ın katkılarıyla Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa'da En Güzel Güvercin Yarışması düzenlenecektir. Ayrıca Topçu Meydanı'nda ünlü yazarların katılımıyla düzenlenecek olan Kitap Fuarı'na da tüm Şanlıurfalıları bekliyoruz" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa İspir Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title