Haberler

Sanatçıların Köyünde Festival Başladı

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde kurulan sanatçılara ait kerpiç evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran Köyü’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan sanatçılara ait kerpiç evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.

Festivalin açılışında konuşan Sonsuz Şükran Köyü'nün kurucusu Mehmet Taşdiken, sanatçıların köyünde 9 yıldır ara vermeden sürdürdükleri festivalin bölge insanına bir eğlence ve bir birliktelik olması amacıyla düzenlendiğini vurguladı. Taşdiken, "Bir şenlik içerisinde, bir coşku içerisinde birlikteliği yaşayalım; bizim birikimlerimizi, bizim sanatçı arkadaşlarımızı, sanatçı dostlarımızı buradaki insanlarla, bölgemizin, yöremizin insanlarıyla buluşturalım, müzisyenler konserler versinler, ressamlar, edebiyatçılar, heykeltıraşlar, fotoğraf sanatçıları birikimlerini aktarsınlar, çocuklarımıza ya da meraklısı olan insanlara diye bu festival programlarını yıllardır düzenliyoruz" dedi. 4 gün süreli festivalde çeşitli dallarda sanatçıların atölye çalışmaları da sergilediğini anlatan Taşdiken, bunların bu süreçte yine devam edeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Sanatın bütün alanlarında atölye çalışmalarımız var. Şunu arzu ediyoruz; çocuklarınızı getirin, hiç olmazsa şu süre içerisinde bir şeyler öğrensinler, yetenekleri varsa yeteneklerini bizim arkadaşlarımız keşfetsinler, biz onlarla ilgilenelim, yeteneklerinin geliştirilmesi için elimizden gelen desteği katkı ne varsa onları verelim. Bunu arzu ediyoruz, önemli olan da bu. Bazı şeyleri buradaki gençlere, çocuklara öğretmek kadar güzel bir şey yok. Festivalimiz kapsamında eski geleneklere göre bir köy düğününü, eski gelenekleri de canlandırmaya uğraşacağız. Konser programlarımız da festivalimizde olacak."

Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nın ilk gününde atölye çalışmaları bölümünde yazar Esra Alkan'ın 'Çocuklarla Düşüncede Seyahat Edebiyat Atölyesi' ile ressam Fatoş Yalçınkaya'nın seramik-transfer çocuklarla resim atölyesi açıldı. Festival kapsamında, Beyşehir Fotoğraf Kulübü yöneticilerinin eserlerinden oluşan fotoğraf sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca, çardak altı sohbetleri bölümünde Beyşehir ve çevresinin kültürel ve doğal değerleri anlatıldı. Köylülerle köy odası sohbetleri gerçekleştirildi. Konser programı bölümünde ise sanatçı Bayhan Gürhan ile yöresel sanatçılar eserlerini seslendirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüyük Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title