Haberler

Sanat ve edebiyatın köklü eleştiri dergisi gösteri 40. Yılında yenilendi

Güncelleme:

Kültür sanat hayatını zenginleştiren ve yaklaşık 40 yıldır sanatla iç içe yayın hayatına devam eden Hürriyet Gösteri dergisi yeni tasarımıyla günün dinamiğini yakalıyor.

Gösteri'nin yeni tasarımı ve içeriği okuyucuyu zengin bir sanat eleştirisi dünyasına davet ediyor.

Sanat ve edebiyatın dergisi Hürriyet Gösteri, tasarımı ve içeriğiyle yepyeni bir çehreye kavuştu. 40 yıldır sanatın her alanına; usta kalemlerin yazıları, gündem yaratan konuları ve eleştirileriyle yön veren Gösteri, basının en önemli değerlerinden biri olarak modern bir yorum kazandı.

Yayımlandığı süre ve içeriği, sanatı yorumlaması açısından benzersizliğini koruyan Hürriyet Gösteri, yenilenen ilk sayısında; Arife Kalender'in Bir Uzun Gökyüzü kitabının söyleşisi, Ülkü Tamer'in 'Bruegel' şiirinin aldığı ilham üzerine eserlerin izinden giden bir eleştiri yazısı, Mehmet EMİN Uludağ'ın şiirin dayanağına dair tarihsel bir yolculuğa çıkaran makalesi, Sevgi Soysal'ın 'Tekliğin Türküsü' adlı şiirsel öyküsünün incelemesi, Mehmet Yalçın'ın Sinan Oruçoğlu'nun 'Yerin Çektiği' eserinin eleştirisi, Selim İleri'nin Yarın Yapayalnız adlı kitabına derinlemesine bir yolculuk gibi edebiyat çalışmaları konu alıyor.

İlham Kaynağı Doğan Hızlan

Hürriyet Gösteri, günün değişen yayıncılık anlayışına göre kavramsal bir tasarım yeniliği yaptı. Süreli yayınlarla içerik takibi yapan okurların ilgisini ve beğenisini kazanacak görsel-tipografik dil oluşturan dergi, yazı içeriğini destekleyen illüstratif ögelere de sayfalarını açtı. Kurulduğu günden bu yana Türk basınının duayen isimlerinden Doğan Hızlan'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttüğü, Hami Çağdaş'ın Yazı İşleri Müdürü olduğu derginin yeni logosu da Hızlan'dan bir iz taşıyor. Hızlan'ın karakteristik eşyası papyon, derginin logosuna taşındı ve "Ö" harfi" papyon ikonuyla desteklendi.

Süreli Bütünlük Taşıyacak

Hürriyet Gösteri, gelecek aylarda; kapak görselleri-kapak konusu kapsamında "kavramsal, illustrasyonlar" olarak ilerleyecek ve bütünlük sağlanarak dergi koleksiyoncularına sürekli bir bütünlük sağlanacak.

Değişik kuşaklardan yazarların yazılarıyla kültür ve sanat hazinesini zenginleştirdiği dergi, zengin konu yelpazesiyle üç ayda bir yayınlanarak okuyucuyla buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Yalçın Sevgi Soysal Selim İleri Hürriyet Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title