Haberler

Samsun'dan Bundeslıga'ya Yılda 300 Bin Yastık İhraç Ediyorlar

Samsun'da bulunan 'Seral Pamuk Elyaf Sanayi Ticaret Limited Şirketi' Alman 1'inci Futbol Ligi Bundesliga'da mücadele eden 18 futbol takımından 16'sına lisanslı yastık ihraç ediyor.

Samsun'da bulunan 'Seral Pamuk Elyaf Sanayi Ticaret Limited Şirketi' Alman 1'inci Futbol Ligi Bundesliga'da mücadele eden 18 futbol takımından 16'sına lisanslı yastık ihraç ediyor. Firma sahibi Kadir Erol Beytekin, Bayern Münih, Borussia Dortmund gibi 16 Alman takımına yılda toplam 300 bin yastık gönderdiklerini söyledi.

Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Seral Pamuk Elyaf Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bundesliga'da mücadele eden 18 futbol takımından 16'sının lisanslı ve logolu takım yastığı ihtiyacını karşılıyor. Alman futbol takımlarına yılda ortalama 300 bin yastık ihraç ediliyor. Samsun'daki fabrikada üretilen yastıklar futbol kulüplerinin mağazalarında satışa sunuluyor. Almanya'daki futbol kulüplerine 3 yıldan bu yana yastık ihracatı yaptıklarını belirten şirket Sahibi Kadir Erol Beytekin, yastıkların Almanya'da 10 euro'dan satışa sunulduğunu söyledi. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikanın yılda 1 milyon 800 bin yastık üretme kapasitesine sahip olduğunu belirten Beytekin, "İç piyasada birçok markaya üretim yapıyoruz. 5 yıldızlı otel ve misafirhanelerin teskstil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bütün bunların yanında Almanya'daki futbol takımlarının yastık ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Bundesliga'da mücadele eden 16 takımın mağazalarında satılan lisanslı takım yastıklarını üretip ihraç ediyoruz" dedi.

Almanya'da özellikle taraftarların üzerinde futbol takımlarının logolarının bulunduğu yastıklara büyük ilgi gösterdiğini de belirten Beytekin, şöyle dedi:

"Orada futbol kültürü çok farklı. Toplumda futbolun çok önemli bir yeri var. Özellikle takım yastıklarıyla ilgili ciddi bir tüketim var. Almanya'da insanlar birbirlerine bu tür yastıkları hediye ediyor. Ev, işyerleri, arabalarında kullanıyorlar. Taraftar kitlesi bu yastıklara çok düşkün. Bugüne kadar gönderdiğimiz yastıklarla ilgili hiçbir şikayet almadık. Onlar da bizden memnun. Türkiye'de Almanya'daki futbol takımlarına yastık ihracatı yapan tek firma biziz."

Her takım için ortalama 4 çeşit yastık ürettiklerini belirten Beytekin, "Daha önce Türkiye'deki takımlar için de yastık üretimi yaptık. Türkiye'de de bir dönem rağbet gördü ama şu anda bir durgunluk var. İç piyasadaki üretimimizi durdurduk" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title