Haberler

Samsun'da Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergileri

Bafra ve Kavak ilçelerinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında yapılan projelerin bulunduğu sergilerin açılışları yapıldı.

Bafra ve Kavak ilçelerinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında yapılan projelerin bulunduğu sergilerin açılışları yapıldı.

Bafra İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince yapılan projelerin bulunduğu serginin açılışı, Bafra Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin çalışmalarıyla geleceklerine ışık tutmaları ve bilimsel çalışmalar yapmalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Müspet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ülke kalkınmasında önem taşıdığını dile getiren Kaymakam Türkel, bundan dolayı öğrencileri bu tür çalışmalara özendirmek, bilimsel ve teknik bilgilere erişimi sağlamak gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türkel, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ile kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı.

Kavak

Kavak Emirli Ortaokulu'nda düzenlenen serginin açılışına, Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı kıdemli üsteğmen Hüsnü Mete Ergin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Şeref Çınar, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sergide, fen bilimleri, matematik ve teknoloji tasarım öğretmenlerinin rehberliğinde 22 öğrenci tarafından hazırlanan 10 proje bulunuyor.

Stantları gezerek okul müdürü Murat Karaca ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi alan Kaymakam Gökpınar, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağladığını söyledi.

Karaca ise, bilim fuarının bir yarışma olmadığına dikkati çekerek, "Amacımız öğrencilerimizin ürettikleri bilgileri herkesle paylaşarak eğitici, öğretici bilgilere ortam oluşturmaktadırlar." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Fuat Türkel Gökpınar Kavak Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title