Haberler

Samsun'da Karne Heyecanı

2015-2016 eğitim-öğretim yılının bitmesiyle birlikte Samsun’da yaklaşık 243 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının bitmesiyle birlikte Samsun'da yaklaşık 243 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne töreni ile öğrenciler 2015-2016 eğitim-öğretim yılına veda etti. Karne töreninde okulu dereceyle bitiren, çeşitli dallarda başarılı olan öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinden aldı. Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ŞAHİN: "EĞİTİM SIRALAMASINDA ÇOK İYİ DURUMDA OLMADIĞIMIZ MUHAKKAK"

Törende bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Canik İMKB Anadolu Lisesi'nin bölgenin en iyi okullarından biri olmasından dolayı çok mutlu oldum. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Tatile giriyorsunuz elbette dinleneceksiniz ama yarın sonraki gün kendinizi yan gelip yatmaya itmeyin. Bu sizi okullar açıldığında adaptasyon sorununa iter. Onun için bir şeylerle meşgul olmanız gerekir. Samsun eğitimde il sıralamasında 32'inci sırada. Tabi zaman zaman değişebiliyor ama çok iyi olmadığımız muhakkak. Hangi ölçüm kullanılacaksa Samsun ilk 10'a girmeli. Benim zamanımda veliler daha iyi eğitim alsınlar diye Amasya'dan Samsun'a gönderiyorlardı. Şimdi Amasya 12-13'üncü sırada, biz 30'dayız. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Ne yapıp edip ilk 10'a girmeliyiz" diye konuştu.

ESEN: "HER BİTİŞ BERABERİNDE BİR MUHASEBE ANLAYIŞINI DA GETİRİR"

Samsun'da genelinde bin 55 okulda yaklaşık 243 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Karne alacak bütün öğrencilerimizin başarılarının artarak devamını diliyorum. Her bitiş beraberinde bir muhasebe anlayışını da getirir. Biz bu günden itibaren gelecek yılın planlamasını yapmalıyız. Kötü karne diye bir şey yoktur geliştirmesi gereken alanlar vardır. Karnelerinden dolayı aileler çocuklara baskı yapmamalı kötü davranmamalıdır. Öğrencilerimizin özgüvenini zedelemeden onların zayıf yanlarını geliştirmelerine katkı sağlamalıyız" dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri sınıflara giderek öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Şahin İlhan Turgut Samsun Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title