Haberler

Samsun Basketbol, Jelavic ile Yollarını Ayırdı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi ekiplerinden Samsun Basketbol, oyun kurucusu Anda Jelavic ile yollarını ayırdı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Samsun Basketbol, oyun kurucusu Anda Jelavic ile yollarını ayırdı.

Samsun Basketbol Kulübü (SBK) sezon başında kadrosuna kattığı Hırvat Anda Jelavic'in çapraz bağları kopması ve sezonu kapatması nedeniyle kendisiyle karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmesini fesh etti.

Anda Jelavic ile karşılıklı olarak anlaştıklarını ve sözleşmesini fest ettiklerini belirten SBK Basketbol Sorumlusu Saim Uzun, "Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Anda Jelavic çapraz bağları koptuğu için sezonu kapattı. Yarın sabah itibariyle ülkesi Hırvatistan'a dönecek. Kendisi ile karşılıklı olarak anlaştık ve sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettik. Jelavic, kendi ülkesinde eşi ve ailesinin yanında ameliyatını olup, orada bu sakatlık sürecini atlatmak istiyor. Tabi ki bir takım için oyun kurucu pozisyonu çok önemli ve TED Ankara Kolejliler maçında bunun yokluğunu çok fazlasıyla hissettik. Ankara Kolejliler maçından sonra Jelavic'in yerine hemen oyuncu arayışlarına başladık. Jelavic'i aratmayacak yapıda bir oyuncu araştırmasına girdik ve bugün itibariyle Jelavic'in yapısında bir oyuncu ile anlaştık. Bu gece Samsun'da olacak ve yarında imza törenini yapacağız. İsmini açıklamama nedenim de oyuncunun sağlık taramasından geçtikten sonra netlik kazanmasını istediğimiz içindir. Gelen oyuncumuzu hafta sonu oynayacağımız Tarsus Belediye maçına hazırlamaya çalışacağız" dedi.

İdmanlarını Hasan Doğan Spor Salonunda sürdürdüklerini ifade eden Uzun, "Bu hafta Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki etkinliklerden dolayı bütün idmanlarımızı Hasan Doğan Spor Salonunda yaptık. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Canik belediye çalışanlarına bize bu salonda idman ve hafta sonu maçımızı oynayacağımız için teşekkür ederiz. Bu da Canik Belediyespor ve Samsun Basketbol yardımlaşmasına güzel bir örnek. İnşallah Hasan Doğan Spor Salonu bize uğurlu gelir ve burada galibiyetimizi alırız" diye konuştu.

Samsun'u çok beğendiğini ve Samsun'da güzel vakit geçirdiğini kaydeden Anda Jelavic ise, "Samsun deniz kenarında olduğundan dolayı çok güzel vakit geçireceğimi düşündüm. Samsun'u çok beğendim. Herkes Samsun'da havanın çok sert ve kötü olacağını söylediler ama şuana kadar Samsun'da hiçbir soğuk hava görmedim. Takımdaki bütün kızları çok sevdim. Herkes çok arkadaşça ve bana yardımcı olmaya çalıştı. Özellikle sakatlandıktan sonra herkes bana yardımcı olmaya çalıştı. Beni arayarak benimle ilgilendiler. Şu anda aklımda iyi şeylerin kalmasını ve iyi şeyleri aklımda tutmaya çalışıyorum. Ayrılığım konusunda kulüple karşılıklı konuşarak karar verdik. Sonuçta bu karar benim tek başıma aldığım bir karar değildi. Ameliyatımı Hırvatistan'da olacağım. Bir şeye ihtiyacım olduğunda ailem yanımda olacak. Ameliyatımı Hırvatistan'da olmak benim hayatımı daha çabuk kolaylaştıracak. Maçımıza gelip bizi destekleyen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Hafta sonu Yaşar Doğu Spor Salonu'nda etkinlik olması nedeniyle Hasan Doğan Spor Salonu'nda Tarsus Belediye maçına çıkacak olan Samsun Basketbol'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Omzunda kas yırtığı olan ve bu hafta Tarsus Belediye maçında oynamayacak olan kaptan Nesibe Burcu Uzun'un dışında eksik bulunmuyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hırvatistan Burcu Uzun Türkiye Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title