Haberler

Salihli'de, Sağlık Personeline Aşı Uygulaması Anlatıldı

Manisa'nın Salihli İlçesinde Aşı Haftası Etkinlikleri Kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi Baştabipliği Tarafından Sağlık Personeline Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi Baştabipliği tarafından sağlık personeline yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

8 Nolu Berkay Kaplan Sağlık Ocağı Eğitim Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına aile hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezi personeli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Baştabibi Dr. Hatice Kocakaya, 5 Mayıs 2008 tarihinden itibaren 22-40 ay arasında olan çocuklara HİB aşısı yapılacağını belirterek, aşı ile önlenebilir hastalıklardan korunmanın önemine işaret etti.

Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Memuru Ahmet Başer, aile hekimleri ve diğer sağlık personelinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında Tıbbi Teknolog Mehmet Bak da çeşitli açıklamalarda bulundu. Bak, “Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır. Dünya'da 2002 yılında aşı ile korunulabilen hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında 1 milyon 400 bin çocuğun öldüğü tahmin edilmektedir. Bunların yüzde 38'i kızamık, yüzde 27'si HİB enfeksiyonu, yüzde 20'si boğmaca, yüzde 14'ü tetanoz ve yüzde 1'i de diğer hastalıklardır. 2006 yılında bütün sağlık kuruluşlarında yapılmaya başlanan Hib, Kızamıkçık, Kabakulak aşıları ile koruma sağlanan hastalık sayısı 10'a yükselmiştir. 2008 yılından itibaren DaBT-İPA-Hib aşıları tek enjektör içinde uygulanmaya başlanmış bu şekilde bir seferde 5 hastalığa karşı aşılama yapılması sağlanmıştır. Böylelikle daha önce 1 yaşına kadar 11 enjeksiyon şeklinde aşı yapılması gerekirken bu sayı 8'e düşmüştür” dedi.

(ES-ÖA) 29.04.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title