Haberler

Sakıp Sabancı Müzesi'nin büyülü boğaz manzarası binlerce kişiyi ağırladı...

Güncelleme:

2002 yılından bu yana; Picasso, Rodin, Dali, Rembrandt, Monet, Anish Kapoor, Joan Miró gibi dünyaca ünlü birçok sanatçının sergisine ev sahipliği yapan Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 15. yılı için baharı bir güne sığdırdı.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, 15. yılını ziyaretçileri ile birlikte kutladı!

13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen 15. yıl festivali, müzenin gelenekselleşen etkinliği "Müzede Yoga" ve ardından Uninvited Jazz Band konseri ile başladı. Gün boyu çocuk atölyeleri, Bora Çeliker ile Blues Band konserleri,rehberli sergi turu, Koleksiyon Buluşmaları gibi birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi, binlerce sanatseveri ağırladı. Müzenin kapılarını açmasıyla birlikte her yaştan ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği festival, akşam saatlerinde Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseriyle sona erdi.

SSM'nin 15 yılda İstanbul kültür ve sanat hayatında edindiği yerin, online kültür sanat gazetesi Sanatatak'ın kurucusu, gazeteci ve sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez, Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes ve Hürriyet Kitap Sanat Eki Yayın Yönetmeni İhsan Yılmaz tarafından ele alındığı keyifli sohbet ise özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördü.

Katılımcılar, Cihangir Yoga, Kahve Dünyası ve Doğadan'ın da destek verdiği festivalin her yıl tekrarlanmasını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title