Haberler

Sakarya Nehrinde Kum Ocaklarına Yasak Getirildi

Güncelleme:

İstanbul'a suyu verilen Sakarya Nehrinin 60 kilometrelik bölümünde, doğal hayatın zarar görmesine engel olmak için kum ocaklarına yasak getirildi.

Türkiye'nin en büyük üçüncü nehri olan ve son olarak İstanbul'a suyu verilen Sakarya Nehri'nin 60 kilometrelik bölümünde, doğal hayatın zarar görmesine engel olmak için kum ocaklarına yasak getirildi.

Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir, Hendek Aktefek Köprüsü'nden Karasu İlçesi'nin Yeni Mahalle bölümüne kadar Sakarya Nehri üzerindeki 60 kilometrelik hat boyunca bulunan kum ocaklarına ruhsat verilmemesi yönünde bakanlığa görüş bildirdiklerini söyledi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün bu konuda aldığı bir karar olduğunu söyleyen Mehmet Eldemir yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Karara göre Hendek Aktefek köprüsünden Karadeniz'e kadar olan 60 kilometrelik güzergahta kum ocaklarının doğal hayata zarar vermesi özellikle balıkçılığın zarar görmesi nedeniyle kum ocaklarının faaliyetlerde bulunmasına yasak getirilmesini istedi. Biz de kum ocağı açmak için yapılan başvurularla ilgili olumsuz görüş veriyoruz. Eski ruhsat alınan kum ocakları da 31 Aralık 2017'den itibaren yenilenmeyecek."

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için su aldığı Sakarya Nehri'nin bu bölümünde halen 9 kum ocağı bulunuyor.

FOTOGRAFLI - Sakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Erdemir İstanbul Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title