Haberler

Şair Bekir Sıtkı Erdoğan, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Güncelleme:

Tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 88 yaşında hayatını kaybeden şair Bekir Sıtkı Erdoğan'ın cenazesi, İstanbul'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilmek üzere Karaman'a gönderildi.

Erdoğan için ikindi vakti, Üsküdar'daki Büyük Selimiye Camisi'nde askeri tören düzenlendi.

Törende, Erdoğan'ın kızı Sahil Dural ile torunu Alper Erdoğan cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Törene, Erdoğan'ın aile yakınlarının yanı sıra, şair ve yazar arkadaşları İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Yavuz Bülent Bakiler, Sadettin Kaplan ve Fazlı Karaman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ile askeri erkan katıldı.

Erdoğan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından omuzlara alınarak top arabasına taşındı.

Erdoğan'ın cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Karaman'a gönderildi.

SEVDİKLERİNİN YANINA GİTTİ

Cenaze töreninde duyguları sorulan Erdoğan'ın kızı Sahil Dural, "Çok üzgünüm. Sevdiklerinin yanına gitti. Başımız sağolsun" dedi.

Torunu Alper Erdoğan da, "Türkiye olarak milli bir şairimizi kaybettik. Ben de dedemi kaybettim. Hepimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

Yazar İskender Pala da, Erdoğan'ın vefatının edebiyat dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Erdoğan, Türk şiirinin geç kalmış hatıralarını gündelik hayatın içine sıkıştıran ve hayata geç kalmış bir beyefendiydi. Kalbi mazide, kendisi şiirin satırları arasında kalmış bir şairdi. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

BEKİR SITKI ERDOĞAN KİMDİR?

Bekir Sıtkı Erdoğan, 1926 yılında Karaman'da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu Erdoğan, kıta subaylığı yaptı.

Ankara Üniversitesi,Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesini de bitiren Edoğan, Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yaptı.

Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazan Erdoğan'ın şiirlerinden bazıları bestelenirken, rubai türündeki şiirleri birçok dergide yayımlandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Sıtkı Erdoğan Üsküdar Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title